Restaurants op de Disney Dream & Fantasy

De Disney Dream en Fantasy hebben 6 restaurants, waarvan 4 nieuwe t.o.v. de Disney Magic en Wonder en 2 gerestylede.  Royal Palace / Royal Court, Enchanted Garden, Cabanas en Remy zijn nieuw.  In Animator’s Palate, Royal Palace / Royal Court en Enchanted Garden eet je sowieso tijdens het diner (de volgorde wordt bepaald op voorhand).  Naar Cabanas kan je gaan als je wil, voor Remy en Palo moet je reserveren en extra betalen.

Animator’s Palate

Animator’s Palate bestond al op de Disney Magic en de Disney Wonder, maar voor de nieuwe schepen is er een nieuwe draai aan gegeven.  Je zit nog altijd in een animatiestudio, maar je start niet meer in zwart-wit en evolueert naar kleur.  Je komt binnen een animatiestudio met character figures, verfborstels en kleurpotloden, direct in kleur.  Je ziet verspreid in het restaurant sketchen van Finding Nemo.

Terwijl je aan het eten bent, begint het restaurant aan zijn transformatie.  Het artwork in het restaurant wordt gevuld met bubbels, waarin een onderwaterwereld tot leven gewekt wordt.  Het lijkt erop dat het verplaatst is naar een plaats onder water in de zee waarbij je zicht krijgt op een koraalrif met al zijn bewoners.

Dan wordt het echt uitzonderlijk. Crush maakt zijn opwachting en zwemt rond in het restaurant interagerend met gasten.  Crush zal elke sectie van het restaurant bezoeken en vragen of het je bevalt aan boord en vragen beantwoorden over zijn leven onder water.  Ook andere figuren uit Finding Nemo (Nemo, Dory, Squirt, Bruce, …) zullen rondzwemmen en gasten bezoeken.  Er is ook nog een grote finale, maar daarvoor wordt het wachten tot de live-ervaring aan boord…

Dit laatste geldt voor beide schepen (Dream & Fantasy).  De Disney Fantasy maakt langere cruises en daarom zijn twee showavonden in Animator’s Palate.  Dezelfde als op de Disney Dream enerzijds en iets unieks waarbij je je eigen tekening mag maken. Dit doe je net voor het eten.  Al die tekeningen worden opgehaald en ingescand.  Later op de avond zie je dan al de getekende figuurtjes meedansen op muziek op de grote schermen.  Je krijgt je tekening dan terug met een mooie stempel.

 

Remy

Remy is een nieuw restaurant enkel voor volwassenen.  Voor wie Victoria & Albert’s in Walt Disneyworld kent: daar lijkt het op, maar dan op zee.  Zoals de naam doet vermoeden is het geïnspireerd op de film Ratatouille.  Remy serveert Franse gourmet cuisine met een adembenemend zicht op de oceaan.  Het restaurant is in Art Nouveau-stijl, een knipoog naar de film met foto’s van Parijs tegen de muren.  Ook Remy zit subtiel verborgen in de designs.  Het is voorzien van tafellinnen van Frette, glazen van Riedel, bestek van Christofle.

 

De kaart is samengesteld door twee sterrenchefs: Arnaud Lallement (2-sterren chef uit Reims in Frankrijk) en Scott Hunnel van het eerder genoemde Victoria & Albert’s.  Ze stelden een Frans-geïnspireerde kaart samen met superieure producten en seizoensgebonden ingrediënten van over heel de wereld.  Je kan kiezen tussen menu’s van 7 tot 9 kleine gangen van 1 chef of een combinatie van beide. Remy is wel duurder dan Palo’s.  Daar kost het nu $20, Remy $75.  Er is ook een (wellicht nog duurdere) optie: een tafel met zicht in de keuken waar je met 16 aan kan en waar je een speciale menu krijgt inclusief aangepaste wijnen. Je kan op voorhand reserveren voor Remy.  Hoeveel dagen op voorhand hangt af van je graad als Castaway Club Member.

Enchanted Garden

Enchanted Garden (Betoverde Tuin) is helemaal nieuw op de Disney Dream en Fantasy.  Het interieur is geïnspireerd op de tuinen van Versailles, met een fontein middenin.  Het speciale aan dit restaurant is dat het verandert van dag naar nacht tijdens het eten.  Je zit in een soort serre met daglicht en dit verandert heel langzaam naar nacht.

Royal Palace / Royal Court

Royal Palace (Disney Dream) en Royal Court (Disney Fantasy) zijn geïnspireerd op films als Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester en de Belle en het Beest.  Het restaurant is heel elegant en luxueus ingericht met een marmeren vloer, rood tapijt en een grote kandelaar boordevol glazen muiltjes en rozen.  Aan de muren hangen handgeschilderde portretten van Disneyprinsen en -princessen zoals Aurora, Belle, Assepoester en Sneeuwwitje.

 

Er is ook een marmeren inkomhal met een koninklijk wapen met een pompoenkoets, glazen muiltje, roos en tiara, en rugleuningen weelderig versierd met vergulde emblemen en een patrijspoort bedekt met een tiara om nog meer toe te voegen aan de magie.  Je zit middenin een klassiek Disneysprookje waar het grootste deel van het decor in het restaurant gemodelleerd is naar zo’n sprookje.  De cirkelvormige plattegrond, pilaren en ijzeren hek zijn bv. getrouw nagemaakt uit de balzaalscène uit Assepoester.

 

Cabanas

Cabanas op de Disney Dream & Fantasy is een indoor / outdoor casual dining restaurant op dek 11, Aft, dat een verscheidenheid aan eten serveert. Tijdens het ontbijt en de lunch, biedt Cabanas het beste in Made-to-order dineren; rond het diner wordt Cabanas omgetoverd tot een elegante table service als vervanging voor het eten in een van de main dining restaurants zoals Royal Palace of Animator’s Palate.

In een Californisch strandthema, doet Cabanas denken aan een luchtige promenade langs de Pacifische kust-met een vleugje Disney magie. Het restaurant heeft een charmant decor, tafels als schelpen en Adirondack-stoelen, palmbomen en parasols, decoratieve surfplanken en vliegers, en vloeren die door de houten lambrisering en zand er als een oceaanblauw tapijt uitzien. Een ingrijpende 30 meter lange handgemaakte mozaïek van een onderwater scene uit de Disney • Pixar animatiefilm Finding Nemo is te vinden op de muur, evenals een decoratief kunstwerk met de 5 Disney kastelen.

 

Dineren in Cabanas is een unieke culinaire ervaring. Tijdens het ontbijt en de lunch worden de gasten uitgenodigd de promenade te verkennen, die is de thuisbasis van stations met telkens ander eten, elk ontworpen om eruit te zien als een cabana met kleurrijke zonneschermen. Gelijkaardig in stijl aan een high-end food court, serveren de stations alles van heerlijke sushi en pasta tot heerlijke desserts. Tijdens het diner, is Cabanas omgevormd tot een bediening aan tafel restaurant waar de hoofdgerechten worden gekookt in de open keuken na bestelling. Cocktails en speciale drankjes kunnen besteld worden bij de Clam Bar.

 

Palo

Palo is een restaurant op de 4 Disneyschepen met een Noord-Italiaanse keuken. Je hebt er zicht over de oceaan in een Italiaans geïnspireerd decor met Venetiaanse maskers en gondels en schilderijen met Italiaanse taferelen.  Er is ook een bar met een backlight en een pianist die zorgt voor de sfeer.

Palo is enkel toegankelijk voor volwassenen.  Net als voor Remy moet je ervoor bijbetalen, behalve voor Platinum Castaway Club-leden.  Zij kunnen er 1x per cruise gratis naartoe.  Palo is open tijdens de normale dinnertijden (en vervangt dus je maal in het andere restaurant).  Je kan er ook brunchen op zeedagen.

Comments are closed.