Seattle, Washington

Seattle is de grootste stad van de staat Washington aan de westkust van de Verenigde Staten en is gelegen in King County. Het is tevens het economische hart van het noordwesten van de Verenigde Staten. De stad heeft ruim 608.660 inwoners en een agglomeratie met bijna 3,8 miljoen inwoners (2010).

Seattle is gelegen aan de Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan, die een natuurlijke haven vormt. De stad is vernoemd naar het opperhoofd Seattle van de stam van de Suquamish- en Duwamish-indianen. In het oosten grenst Seattle aan Lake Washington.

Microsoft heeft zijn hoofdkwartier in Redmond, een voorstad van Seattle, en vliegtuigfabrikant Boeing heeft grote productiefaciliteiten in Seattle en de regio, met name in Everett. Beide bedrijven zijn belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio.

Bezienswaardigheden

  • Museum of flight: Een uitgebreid museum over vliegtuigen, met daarin de eerste productiehal van Boeing.
  • Space Needle: Gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962, en bepalend voor het aanzicht van Seattle. Het draaiende restaurant biedt een uitzicht over de stad.
  • Experience Music Project of EMP: Een futuristisch gebouw, opgetrokken door Paul Allen naast de Space Needle
  • Pioneer Square: Het historische centrum van de stad downtown Seattle, waar ook de Bill Speidel’s Underground Tour bezocht kan worden.
  • The Original Starbucks: Het allereerste Starbucks koffiehuis, geopend in 1971 op Pike Market
  • Pike Place Market: Een gedeeltelijk overdekte markt in het centrum van Seattle
  • SR-520 (State Route 520) Drijvende Brug: De langste drijvende brug ter wereld
  • Boeing Assemblagehall (in de stad Everett, 45 km ten noorden van Seattle): Het grootste – in volume – gebouw ter wereld waar Boeing de 747, 767, 777 en 787 (‘Dreamliner’) assembleert. De 737 en 757 (nu uit productie) worden in Renton, in de buurt van Seattle, gemaakt maar deze fabriek is niet toegankelijk voor bezoekers.

(bron: wikipedia.org)

Comments are closed.