Cannes, Frankrijk

Cannes is een stad in Zuid-Frankrijk met 72.400 inwoners (2007). Cannes ligt vlakbij Nice aan de Côte d’Azur (Middellandse Zee) in het departement Alpes-Maritimes.

Cannes1 Cannes2

In Cannes wordt jaarlijks in mei het filmfestival van Cannes gehouden.  Cannes is de eerste congresstad van Frankrijk. In 1922 vond in Cannes de Conferentie van Cannes plaats. Het filmfestival Cannes, dat jaarlijks in mei wordt gehouden, is een belangrijk evenement voor de filmindustrie, dat voor de eerste maal plaatsvond in 1946. In 2007 werd de 60e verjaardag van het festival herdacht. Na de Olympische Spelen is dit het grootste evenement ter wereld. Er is tevens een jaarlijks terugkerend televisiefestival, dat in de laatste week van september wordt uitgezonden. Elk jaar in maart trekt de MIPIM, de grootste onroerend-goedbeurs ter wereld, zo’n 25.000 professionals. Jaarlijks zijn er congressen op het gebied van muziek, geluidsdragers en IT-technologie. Daarnaast is Cannes gastheer voor het Cannes Lions International Advertising Festival en is er jaarlijks een grote botenshow. De evenementen vinden plaats in het Palais des Festivals et des Congrès aan het begin van de boulevard La Croisette.

Cannes3 Cannes4

Mede vanwege deze congressen wordt de buurt gevuld met cafés, restaurants en hotels, waaronder de beroemde en dure hotels Carlton en Martinez.

Meer foto’s vind je hier.

(bron: wikipedia.org)

Comments are closed.