Acapulco, Mexico

Acapulco de Juárez is een badplaats in de staat Guerrero in Mexico. Acapulco heeft 643.800 inwoners, de agglomeratie meer dan een miljoen (2004).

Acapulco ligt aan de Grote Oceaan. Het is de belangrijkste Pacifische haven van Mexico en op Cancún na de belangrijkste badplaats van het land. De naam Acapulco komt uit het Nahuatl en betekent “plaats met veel riet”. Juárez is een verwijzing naar president Benito Juárez.

De stad werd in 1528 gesticht als vertrekpunt voor schepen naar Azië. Tussen 1565 en 1810 voer vanuit Acapulco elk jaar het Manillagaljoen heen en weer naar Manilla op de Filipijnen. In 1615 werd het het fort van Acapulco vernietigd door de Nederlanders; twee jaar later werd het herbouwd. In 1776 en 1909 werd de stad getroffen door aardbevingen.

President Miguel Alemán heeft na het einde van zijn termijn (1952) veel gedaan om Acapulco tot badplaats te ontwikkelen. Het werd hierdoor een populaire badplaats, vooral bij Amerikanen. De schaduwzijde was echter dat voor de arme bevolking niets werd gedaan. Hoewel een groot deel van de Acapulcanen in abjecte armoede leefden hebben weinig toeristen daar wat van gemerkt; de hotels waren zo gebouwd dat geen enkel raam uitzicht gaf op de sloppenwijken en er werd ook gezorgd dat toeristen niet door arme buurten hoefden te komen als ze wilden winkelen.

De laatste jaren is Acapulco in de greep geraakt van drugshandel en het daaraan gerelateerde geweld, aangezien het zich op een belangrijke doorvoerroute voor drugs uit Zuid-Amerika bevindt.

(wikipedia.org)

 

Activiteiten

Disney Cruise Line biedt in Acapulco volgende excursies aan.  Prijzen en info zijn van 2008.

 • Dolphin Swim: Je kan 35 minuten ononderbroken zwemmen met dolfijnen in een zwembad alleen voor jou onder toezicht van een gediplomeerde trainer.  Een drankje, souvenir en 1 foto met een dolfijn zijn in de prijs inbegrepen ($189 volwassene, $169 kind).
 • La Roqueta Island Getaway: Op het eiland krijg je 2 en een half uur de tijd om te zwemmen, snorkelen en relaxen.  Je krijgt ook de gelegenheid om een begeleide tour van de fauna en flora op het eiland te maken.  Er is ook een lunchbuffet met lokale Mexicaanse specialiteiten inbegrepen met ondertussen een optreden van een Mexicaanse folk- of dansgroep ($56 volwassene, $49 kind).
 • Acapulco Highlights, Shopping & Cliff Divers: Je begint deze tour met een bezoek aan het fort van San Diego, het belangrijkste museum in de staat Guerrero waar geschiedenis van Acapulco beschreven wordt.  Je kan ook de wereldbekende Cliff Divers gaan bekijken daarna in La Qiebrada waarbij je de kust afrijdt op weg ernaartoe.  De volgende halte wordt dan hotel “Los Flamingos”, een van de eerste en bekendste hotels in Acapulco.  Hier kan je genieten van een drankje en Johnny “Tarzan” Wiessmüllers huis bezoeken.  Hierna bezoek je Acapulco’s “Zocalo” waar je in de “Traditional Zone” de “Our Lady of Solitude”-kathedraal zal vinden.  De tour wordt afgesloten met een bezoek aan de “Plaza del Navegante” dichtbij de pier met meer dan 30 standjes met  handgemaakte merchandise ($56 volwassene, $42 kind).
 • Shotover Jet Adventure: Ontdek de jungle per jetboot, de bestuurder voert je door haarspeldbochten.  Je racet over Puerto Marquez tropical Lagoon.  Je trip door de jungle duurt een half uur ($85 volwassene).
 • Aca Mini Jeep Rhino Adventure: Geniet van drie verschillende zichten van Acapulco: traditional, golden en diamond, op weg naar het basiskamp.  Van daar trek op je neushoorn naar de Diamond zone van Acapulco.  Eerst ga je naar een traditioneel vissersdorp waar je ook wat kan zwemmen of relaxen op het strand.  Dan ga je via een hobbelige weg langs het meer en kan je genieten van het zicht op de Fairmont Princess en het Mayan Palace.  Zo ga je terug via de kustlijn naar het basiskamp ($85 volwassene).
 • Acapulco ATV Adventure: Na een korte demonstratie spring je op je quad en kan je pueblo en de hele omgeving errond rondrijden om de prachtige flora en fauna te bezichtigen ($79 volwassene).
 • Acapulco Beach Break: Via de Costera Miguel Aleman, de belangrijkste straat in Acapulco, ga je naar El Morro Beach.  Daar kan je genieten van een Mexicaans buffet en het prachtige zicht op het strand ($52 volwassene, $42 kind).
 • Acapulco by Horseback: Van op een typische Mexicaanse ranch zal een gids je leiden naar een lokale kwekerij, een typische Mexicaans dorpje en naar adembenemend strand ($85 volwassene).
 • Acapulco City Tour with Cliff Divers: Een air-conditioned bus brengt je naar La Quebrada, in Acapulco’s Traditional Zone, en hotel El Mirador waar je een spectaculaire show zal zien van de Cliff Divers.  Tijdens de show krijg je een cocktail of soda, samen met een typisch Mexicaanse snack.  Na de duikshow krijg je een folkloristische show voorgeschoteld waarna je nog een city tour door Acapulco doet ($44 volwassene, $35 kind).
 • Ancient Petroglyphs of Palma Sola: Bezoek de oude petrogliefen en geniet van schitterende zichten over Acapulco Bay in Palma Sola.  Deze archeologische site is gelegen in het El Veladero National Park op een hoogte van 350 m boven de zeespiegel, je kan er heel Acapulco Bay overzien.  Na de tour kan je een lokale markt bezoeken en in een restaurant aan het strand een Mexicaanse snack en verfrissend exotisch drankje nuttigen ($52 volwassene, $39
  kind).
 • Shopping, Flavors & Traditions: Een trip naar een lokaal restaurant, traditionele folkloristische dansen, een show van plaatselijke kledij die toont welke verschillende stijlen van kleding er gebruikt worden in deze streek van Mexico.  Als afsluiten kan je enkele lokale winkels bezoeken ($82 volwassene, $72 kind).
 • Cultural Walking & Shopping Tour: Je begint deze tour met een bezoek aan het fort van San Diego, het belangrijkste museum in de staat Guerrero waar geschiedenis van Acapulco beschreven wordt. Hierna wandel je naar het oudste gedeelte van de stad, de “Zocalo”.  Je kan dan ook de kathedraal bezichtigen en de eerste gebouwen ooit gebouwd in Acapulco zien.  Je passeert ook veel juweliers en winkels met handgemaakte spullen.  Afsluiten doe je op een lokale markt op Plaza del Navegante ($29 volwassene, $20 kind).

 

Shopping

Een kleine selectie van de shops die je kan vinden in Acapulco:

 • B&B Collection: Kabana and Sphia Fiori Jewelry
 • B&B Marketplace: Extravangt Jewelry
 • Little B&B: A Colorful Treasure Trunk
 • P&P Jewelers: House of Fine Jewelry
 • The Little Princess Jewelry
 • Little Margarita Jewelry
 • Fine Bonita Jewelry

Meer foto’s van Acapulco vind je hier.

Comments are closed.