Cabaret shows

Op de Disney schepen worden altijd verschillende artiesten (stand-up comedians, zangers, goochelaars, …) uitgenodigd om een of meer shows te geven.  Meestal is dit een show in het Walt Disney Theatre (op dezelfde uren als de Disney shows zoals Disney Dreams) en daarna nog een of meer shows in bv. Rockin’ Bar D, waarbij sommige dan enkel voor volwassenen zijn.  Een selectie uit de artiesten die al mee aan boord geweest zijn:

Danny Buckler

Danny begon zijn carrière als magiër in Harrods.  Hij werd al snel geïnviteerd om privé-shows te geven aan mensen Liam Gallagher, Bruce Willis en de sultan van Bruneï en begon dan op te treden in het stand-up circuit.  Op tv verscheen hij in de zaterdagavondspecials van Secret of Magic op BBC1 en was opwarmer voor Dead Ringers, Dinnerladies en anderen.  Hij trad ook op voor de Britse troepen in Bosnië, Belfast en de Falkland-eilanden.  Verder heeft hij interesse voor horrorfilms uit de jaren ’30 en voor kung-fu.

David Morgan

David groeide op in Shreveport, Louisiana.  In de zomer speelde hij dikwijls met zijn neef, Mike Simmons, in MontgDavid Morganomery, Louisiana.  Op een avond zag hij zijn neef een groep kinderen entertainen door te praten als een eend.  Hij ontdekte dat ook hij het geluid van een eend kon nadoen. Pas op 35jarige leeftijd kwam Davids droom van een comedian te worden uit.  Hij kocht een eendenpop voor $20 en bracht die mee naar het restaurant waar hij werkte om te gebruiken wanneer hij “Happy Birthday” zong voor een jarige gast.  Een gast vroeg hem na het lied wat de naam van de pop was.  De baas van het restaurant werd door iedereen Chuck genoemd en het eerste wat David kon bedenken toen hij met die vraag geconfronteerd werd, was Chucky.  Een duo was geboren. De grote doorbraak kwam er in 1986 toen ze gevraagd werden op te treden in een nieuwe comedy club in het Le Bossier Hotel in LA.  Voor een jaar en acht maand zouden ze blijven optreden in Jodie’s Comedy Club.  Daarna gaf David zijn huidige job op en besloot rond te trekken door Amerika.  Daar kwamen later ook cruiseschepen bij.  (http://chuckytheduck.com/)

Heath Hyche

Heath Hyche is geboren in Birmingham, Alabama en woont nu in LA.  Hij werd gebeten door de acteermicrobe op school wanneer hij de mascotte van de school speelde.  Wanneer hij aan de Auburn University studeerde, won hij de award voor grappigste persoon op de camHeath Hychepus.  Heath trad daarna op als stand-up comedian in de Birmingham Comedy Club en sindsdien is hij blijven optreden.

Hij werd ontdekt tijdens een gig in de Comedy Store in LA.  Zijn eerste rol op televisie was in Roseanne’s Saturday Night Special.  Hij verscheen ook in Two Guys and A Girl, The Tonight Show with Jay Leno en These Old Broads, met Shirley MacLaine, Joan Collins, Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds en Jonathan Silverman.  Hij kwam ook vaak in Style and Substance, met Jean Smart en Nancy McKeon.  Hij speelde ook twee seizoenen in Blue Collar TV aan de zijde van Jeff Foxworthy, Larry the Cable Guy en Bill Engvall.  Filmrollen speelde hij in Man on the Moon en The Odd Couple II.

Heath werkt nu enkel in het stand-up circuit rond LA.  Hij zegt zelf dat hij video game junkie en Star Wars geek is. (www.comedycontact.com/hyche.html)

Jeff Civilico

Jeff is de jongste van drie kinderen en wou dus altijd in belangstelling staanJeff Civilico.  Hij raakte gepassioneerd door jongleren wanneer hij een jongleur aan het werk zag in Harvard Square.  Hij was toen zeven jaar.  Hij bleef oefenen en op zijn vijftiende won hij de International Jugglers’ Association -wedstrijd in de categorie voor junioren.

Nu combineert hij jongleren en zijn atletische vaardigheden zoals het rijden op een eenwieler in een komische show waarbij hij interageert met het publiek dat ook op het podium gevraagd wordt. (bron)

Joey Fatone & Alphonso Ribeiro

Joey FatoneJoey Fatone is een Amerikaanse zanger, acteur en tv-gezicht.  Hij maakte deel uit van de boysband ‘N Sync, speelde in My Big Fat Greek Wedding en is de host van Amerikaanse en Australische versie van The Singing Bee.  Hij werd tweede in het vierde seizoen van Dancing With the Stars en was met zijn danspartner te gast op de eerste Middellandse Zee cruise van de Disney Magic. (en.wikipedia.org/wiki/Joey_Fatone)Alphonso Ribeiro

Alphonso Ribeiro is een Amerikaanse zanger, acteur en danser.  Hij speelde in de sitcom The Fresh Prince of Bel-Air en de tv-serie Silver Spoons.  Hij presenteert nu het spelprogramma Catch 21 op GSN.  Hij danste in verschillende clips van o.a. Michael Jackson, Will Smith en Fergie.  In 2006 won hij het programma Celebrity Duets op Fox. (en.wikipedia.org/wiki/Alphonso_Ribeiro)

Op de Panama Canal cruise van Port Canaveral naar LA hebben ze samen een show ten beste gegeven.

John Charles

John CharlesJohn Charles heeft al opgetreden in de Verenigde Staten, Canada en Europa.  Hij heeft bijna elke opening van een Disney Resort geschreven, geproduced en gehost.  Hij heeft ook al opgetreden voor meer dan 500 firma’s zoals AT&T, IBM, Kodak, Time Warner en Coca-Cola.

Geen twee shows van John zijn gelijk.  Hij begint altijd met een nummer en gaat dan verder in op de reacties van het publiek die nummers kunnen aanvragen, waar hij altijd wel een interpretatie kan van geven.  Johns muzikaal geheugen is fenomenaal.  Met enkel zijn gitaar, piano en stem kan hij gelijk welk publiek boeien. (www.keyartistgroup.com/john_charles.asp)

Kevin Johnson

Kevin Johnson is buikspreker, geboren in Colorado.  Hij heeft nog een opleiding gevolgd om te leren buikspreken, hij geraakte gewoon gefascineerd door papegaaien die zo duidelijk konden spreken zonder gebruik van lippen.  Je hoeft dan ook niet verwonderd te zijn dat zijn twee beste vrienden Kevin Johnsonop het podium twee vogelpoppen zijn, Clyde en Matilda, een buizerd en een kaketoe. Hij trad voor het eerst op net voor de show van zijn grootvader Harley, een goochelaar.  Later zou er in zijn eigen show een eerbetoon voor zijn grootvader ontstaan, een menselijke pop met de naam Harley. Wanneer hij afgestudeerd was, starte hij als buikspreker met een show in de San Diego Zoo.  Later trad hij ook nog op in Legoland California en in het Lawrence Welk Resort in Escondido, California aan de zijde van goochelaar Anthony the Magic.  Op dit moment treedt hij op in Busch Gardens Tampa.  Hij is ook de enige die twee maal de ‘Best Male Performer’-award van de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) won.  In 2006 strandde hij nog in de halve finale van de NBC show America’s Got Talent. (en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Johnson_(ventriloquist))

Michael HarrisonMichael Harrison

Michael Harrison is comedian, buikspreker en poppenspeler.  Hij heeft aan verschillende acts meegewerkt zoals de Muppets en Boys To Men.  Hij werkte al op een pak verschillende cruise lines.  Disney Cruise Line boekt hem al acht jaar op rij voor meer dan 1500 optredens.  Michael schreef mee aan en speelde mee in de “Kids in the Firehall”-tvshow. Dit jaar nam zijn carrière een nieuwe vlucht door zijn verschijning in “America’s Got Talent”, waar hij in de halve finale strandde.  In zijn shows brengt hij een tennisbal en -racket tot leven, praat hij met een slang en haalt hij ook kinderen uit het publiek die dan als levende pop dienen. (www.funnyguy.ca)

Los Caporales Festival FolkloricoLos Caporales

Mariachi Los Caporales is een Mexicaanse folkloristische groep die opgetreden heeft op de Disney Magic tijden de Panama Canal cruise op de dag dat ze aangemeerd lag in Acapulco.  Het is een vrij grote groep van dansers, danseressen en musici die een hele reeks dansen demonstreren en je proberen mee te nemen in de Mexicaanse sfeer. (www.mariachiloscaporales.net/)

Mike Super

Mike SuperMike Super is een goochelaar, lid van de International Brotherhood of Magicians én de Society of American MagiciansHij is al gepassioneerd en geobsedeerd door goochelen sinds zijn zes jaar.

Hij won alle mogelijke awards die er in Amerika te winnen waren inclusief de meeste prestigieuze van CA Magazine.  Hij heeft een compleet eigen stijl, inclusief interactie met het publiek.  In de NBC show Phenomenon heeft hij het meeste bekendheid vergaard en is hij unaniem verkozen tot de winnaar. (www.mikesuper.com)

Mark EddieMark Eddie

Mark Eddie stelt zichzelf voor als ‘Comedy that Rocks’.  Hij combineert stand up comedy met rockliedjes.  Die rocknummers zijn dan dikwijls parodieën op bestaande nummers, zoals nummers van Al Green, Neil Diamond, Dave Mathews en vele anderen.  Hij woont in Los Angeles en is al dikwijls headliner geweest op Improv, The Ice House en de Comedy and Magic Club.  Hij is ook al vijf keer ‘Campus Entertainer of the Year‘ geweest. Mark sprak ook de reclamefilmpjes in voor Nickelodeon, Nic at Nite, Kangaroos Outback Café, Toys R Us, Ford Motor Company en nog vele andere. (www.markeddie.com)

Phil Keller

Phil KellerPhil Keller raakte bezeten door de magie op zijn 13de, waarna hij les ging volgen aan de ‘Académie de Magie’ in de Olympia in Parijs.  Hij startte zoals iedereen met de manipulatie van sigaretten, munten en ballen.  Hij starte zijn echte optredens in de Tigerpalast in Frankfurt.  Hij reisde 18 jaar de wereld rond, optredens gevend op cruiseschepen, in theathers en tv-shows. Phil werkte ook mee in Disneyland Parijs om verschillende magische effecten in hun shows te brengen zoals de vliegende tapijt van Aladdin, magische bewegingen van de Kleine Zeemeermin en het vliegen van Mary Poppins.  In de interactieve parade sneed hij Yasmine in twee en liet hij andere characters verdwijnen.  Voor de vijfde verjaardag van Disneyland Parijs liet een standbeeld van Mickey verschijnen als verrassing voor Roy Disney. Ondertussen kwam ook Rebecca als extra performer in zijn show. (www.philkellermagic.com)

Rich Purpura

Rich PurpuraRich Purpura is geboren in Chicago en wordt een “high energy performer” genoemd.  Hij gebruikt magie waarbij het publiek betrokken wordt door er “assistenten” uit te halen.  Zijn motto is “Geen enkele stoel in de zaal is veilig”. Hij treedt al 20 jaar wereldwijd op in comedy clubs, bedrijven en cruiseschepen.  Hoogtepunten in zijn carrière zijn optreden in “The world greatest magic show” in het Sahara Hotel, Las Vegas, in de Comedy Store in London en in het Palace Station in Las Vegas. (bron)


Ricky KalmonRicky Kalmon

Ricky heeft een bachelor in de wetenschappen van de universiteit van Missouri.  Hij is een gecertifieerd hypnotherapist since 1993 en is lid van the International Association of Counselors and Theropists. Hij is de ster van de populaire tv-show Seeing Star op TV Guide Channel in de USA.  In elke aflevering komt Ricky mensen tegen in de straten van Los Angeles en hij hypnotiseert hem zodat ze denken dat ze tv-beroemdheden zijn.  De vrijwilligers denken dat ze personages zijn uit hun favoriet shows, Paris Hilton aan het shoppen voor schoenen of zelfs het volgende American Idol. (www.rickykalmon.com)

Scott Record

Scott Record is zanger, comedian en impressionist.  Hij groeide op in New EnglaScott Recordnd.  Hij speelde in verschillende regionale gezelschappen, zoals the Boston Children’s Theater.  Hij speelde muziek in het Boston Pops Orchestra en met verschillende jazz, rock en show bands in de omgeving van New England. In 1978 verhuisde hij naar New York, waar hij eerste werkte in een disco recht tegenover Dangerfield’s, genoemd naar de beroemde comedian.  Op een maandagavond heeft hij er ook zijn kans gewaagd.  Rodney DangerField hield direct van hem en nam hem mee als openingsact voor drie jaar. Sindsdien werkte Scott met een pak beroemde artiesten als Tom Jones, Faith Hill, Celine Dion, Cher en Julio Iglesias.  Hij heeft ondertussen opgetreden in Las Vegas, Lake Tahoe en Atlantic City. Scott neemt ook dikwijls voice overs op in bekende tekenfilms.  Zo stond hij in voor de roep van Tarzan. (www.scottrecord.com)

Yo Yo People

The Yo Yo People bestaat uit het koppel John en Rebecca.  John werd geboren in Anchorage, Alaska.  Hij kreeg een oude jojo van zijn grootvader en van hem leerde hij enkele basistrucs.  Als tiener trad hij op op het Denver Busker Festival en later voor de AmeYo Yo Peoplerikaanse troepen in Turkije, Italië en Spanje.  Verschillende jojo-wedstrijden brachten hem in Maleisië, Canada, Singapore en Japan.  In 2000, op 25jarige leeftijd en thuis in Denver, Colorado, ontmoette hij zijn huidige vrouw, Rebecca, terwijl ze optrad in een lokale jojo-club. Rebecca groeide op met een dieet van Saturday Night Live in Yarmouth, Maine.  Van jongsaf aan deed ze aan verschillende sporten, maar ze speelde nooit met jojo’s of hulahoops.  Na school verhuisde ze naar Denver, Colorada waar ze ging werken in een winkel die spelletjes, kostuums en – af en toe – jojo’s verkocht. Ze verhuisden naar Boston in 2001 en Rebecca werd mee in Johns show geïntegreerd.  In 2005 trouwden ze, tussen een hoop shows in vijf verschillende landen door. (www.yoyoshow.com)

Paul Zerdin

Paul ZerdinHij begon zijn carrière als magiër op zijn 15de.  Voor de volgende vijf jaar trad hij op doorheen het Verenigd Koninkrijk in het club en holiday camp circuit, waarbij hij langzamerhand ook zijn stand-up comedy en buikspreken introduceerde.  Op zijn 20ste had hij zijn eerste eigen TV-show als presentator van het kinderprogramma Rise and Shine op GMTV. Enkel later jaren won hij The Big Big Talent Show en verscheen hij dikwijls in programma’s als de Royal Variety show, Tonight at the London Palladium, Shirley Bassey’s 60th Birthday Special,  BBC1’s Generation Game, Late Night With Jerry Springer, Open House with Gloria Hunniford, Today with Des and Mel en Undercover Magic.  Hij maakte ook reclamespots voor Kellogs, Persil en Honda en entertainde de Britse troepen in Irak en Afganistan. (www.paulzerdin.com)

Comments are closed.