Deck parties

Op alle schepen vinden op bepaalde avonden feestjes plaats gebaseerd op een bepaald thema.  De menu voor het diner is er dan aan aangepast, na de tweede show in het Walt Disney Theatre brengt de cruise staff er de ambiance in en is er een groot buffet op het dek. Een tip voor elke deck party: zorg dat je ook verkleed bent, je gaat veel meer in het gebeuren op en je geniet meer van de sfeer.

Adventures Away

De Adventures Away party is op alle schepen tijdens het vertrek vanuit de thuishaven. Je wordt uitgezwaaid door de cast members die je ingecheckt hebben en door mensen op de kade.  Ook voorbijvarende boten zwaaien je uit en je wordt begeleid door de waterpolitie.  Er hangt een heel uitgelaten sfeer, want de vakantie kan beginnen!

 

De party zelf bestaat uit dans van de cruise staff en de Disney characters voorafgegaan door een toespraak van de Cruise Director.  Ze begint direct na de drill en eindigt als je haven een eindje uit bent, zodat je nog de tijd hebt om je klaar te maken voor je eerst diner of show aan boord.

 

Meer foto’s van Adventures Away vind je hier.

Minnies Fiesta Grande

Deze party werd uitgedacht als sail away party (zoals Adventures Away) voor de Mexicaanse Riviera-cruises.  Ze is dus helemaal in de Mexicaanse sfeer.  Ze werd ook opgevoerd bij het vertrek in Acapulco op de Panama Canal cruise richting LA, toen inclusief buffet.

 

 

Meer foto’s van Minnies Fiesta Grande vind je hier.

New Year’s Eve Deck Party

Op Oudejaarsavond is het natuurlijk feeststemming ten top op de Disneyschepen.  De party op het deck begint iets voor 22 u (na de tweede dinner seating) en gaat door tot 1 u.  Opwarming is er met de cruise staff en de DJ samen met enkele gasten als een live groep en guest DJ’s.  Het buffet kan ook niet ontbreken natuurlijk.  Ook de Disney characters maken natuurlijk hun opwachting op het podium op het open dek, in hun sjiekste outfit.

 

Net voor middernacht is er natuurlijk de countdown naar het nieuwe jaar, gevolgd door vuurwerk (als enige cruiseline ter wereld, jawel).  Dan krijgt iedereen ook een glas champagne in een souvenirglas.  Daarna gaat de party nog door tot in de vroege uurtjes in de bars.

 

Meer foto’s van de New Year’s Eve Deck Party vind je hier.

Party Paradiso

Party Paradiso is ontworpen voor de cruises op de Middellandse Zee en zijn geïnspireerd op carnaval.  Disney characters en performers zorgen voor een sfeer van fun en avontuur.  De characters zijn gekleed in de kleuren en typische drachten van de landen die je aandoet rond de Middellandse Zee.  Voor het eerst worden hier ook lasers gebruikt tijdens een deck party.

 

Meer foto’s van Party Paradiso vind je hier.

Pirates IN the Caribbean Party

De Pirates in the Caribbean party vind je op alle schepen en op elke cruise, zonder uitzondering.

 

Kies je avondmaal uit een een menu op perkament, de bediening gebeurt door piraten en ze nodigen je uit om de limbo te dansen.  Helemaal in de sfeer kan je naar het dek waar de cruise staff er alvast de sfeer inbrengt, waar ze later vergezeld worden door de Disney characters in pirates outfit (waar je ook mee op de foto kan in de lobby).  De slechterikken komen de boel weer saboteren natuurlijk, maar Mickey red het feest en vuurt vuurwerk af.  De DJ zorgt nog voor een feestje tijdens het buffet!

 

 

Er is een verschil tussen de Pirates-parties op de Disney Magic en Wonder enerzijds en de Disney Dream en Fantasy anderzijds.  Op de eerstgenoemden is alles na beide dinner seatings (rond 21 u 45).  Eerst wat spelletjes met de cruise staff gevolgd door de show op het podium met de cruise staff en de Disney characters.  Dat wordt afgesloten met vuurwerk en een buffet op dek.  Op de Disney Dream en Fantasy is de party vernieuwd.  Mickey’s Pirates is een show met de Disney Characters gelijkend op de show op Disney Magic en Wonder, tussen de twee dinner seatings in, vooral op families gericht.  Om half 11 is er dan Buccaneer Blast, het vuurwerk, gevolgd door een show met Jack Sparrow in de hoofdrol, meer op de oudere tieners en volwassenen gericht.  Daarna draait de DJ verder op dek en is het buffet in Cabanas en niet op het dek.

 

 

 

Meer foto’s van Pirates in the Caribbean vind je hier.

Panama Canal Deck Party

Deze party is een hele dag terwijl je door het Panama Kanaal vaart op de Panama Canal cruises.  Het begint al ’s morgens vroeg met ontbijt, Disney characters lopen rond op het dek, ’s middags is er een barbecue en de hele dag door zijn er nog optredens op het podium op het dek en in de Quiet Cove.

 

 

Nog enkele extra foto’s vind je hier.

Tropicalifragilistic Deck Party

Deze deck party werd gehouden na het vertrek in Aruba op de Panama Canal cruise 2008.  Ze was helemaal in een tropische sfeer inclusief buffet versierd met fruit waarin de namen van de ports of call van deze cruise gekerfd waren.

 

Meer foto’s van de Tropicalifragilistic Deck Party vind je hier.

Comments are closed.