Entertainment voor volwassenen

Art of Entertaining

Fruit and Vegetable Carving

Er zijn ook andere demonstraties zoals ‘fruit carving’ (je snijdt vormen uit stukken fruit om als decoratie te gebruiken).

 

Great Expectations: The Appetizer, Signature Entrees, Dazzling Desserts

Je kan op verschillende manieren deelnemen ook kookdemonstraties of proeverijen.  De ene keer gaat het bijna strikt om proeven en eventueel hoe je moet proeven (cheese seminar bv), de andere keer wordt gewoon gedemonstreerd hoe een bepaalde schotel gemaakt wordt (die je dan wel even kan proeven ook).  Die schotel staat meestal ook ergens op het menu op een van de avonden van de cruise.

 

Destination Lecture Series

 • Barcelona: Art Overcomes the Struggle for Independence
 • Florence/Pisa: Birthplace of the Renaissance
 • History of the Panama Canal
 • Rome: The Eternal City
 • Sicily and its Legends: Fact or Fiction
 • Transitioning through the Panama Canal
 • The French Riviera: Royalty or Jet Set

Disney’s Behind the Scenes

Special guests

Voordracht over wat er gebeurt achter de schermen bij Disney, het onderwerp hangt af van de spreker die aanwezig is op je cruise, bv Jeff Kurtti, Don ‘Ducky’ Williams,… Bij die laatste kan je elke tekening die hij maakt terwijl hij vertelt winnen achteraf.  Je kans op een uniek gesigneerd exemplaar…

 

Galley Tour

Je kan een begeleide tour door de keuken krijgen geleid door een kok.  Je begint in Lumières, waar je keuken in gaat en na wat uitleg over de verschillende segmenten (hoofdschotels, menu’s per dag, desserts, rijen waar de garçons instaan, drankverdeling, afwas, …) in de keuken kom je in Parrot Cay uit.  Je bekijkt enkel deze, er zijn ook nog keukens voor Animator’s Palate, Palo’s en Topsider’s.

 

 

Stageworks

Een blik achter de schermen van het Walt Disney Theatre met enkele technici die alles in goede banen leiden tijdens de show.  Je kan de kostuums zien, achterop het podium de props bekijken, de mengpanelen bekijken en de ingewikkelde constructies hoe alles op zijn plaats schuift en uit de lucht komt aanschouwen.  Ondertussen kan je vragen stellen over alles wat met de werking van de shows te maken heeft waarbij degene die het best geplaatst is, zal proberen je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

 

Gameshow

 • Pub Trivia
 • Ring the Bull Challenge
 • Scrabble Challenge
 • The Feud
 • The Wheel
 • Wii Bowling
 • Wii Bledon

Navigator Series

Walking Ship Tour

Pik een heleboel interessante weetjes op in deze door de cruise staff gegidste tour. Hieronder zal ik deze weetjes samengevat opnoemen van een tour op de Disney Magic (gelijkaardig aan die van de Disney Wonder, maar deels verschillend aan die van de Disney Dream en Fantasy).  Als je liever wacht op de tour zelf, lees dan niet verder!

 • De tapijten op de trappen zijn van Italiaanse makelij en afhankelijk van het motief stellen ze een ander verdiep voor.  Je hoeft dus niet te kijken naar het nummer van de verdieping waar je bent, maar je kan ook gewoon naar de tapijten kijken.  Je hebt een met watermotief voor de verdieping met de zwembaden.  Is de kader voor de liften rood, dan ben je op het verdiep van het Walt Disney Theater.  Een gele of blauwe kader wil zeggen dat er staterooms zijn op dit verdiep.
   
 • Het Buena Vista Theater is helemaal in de stijl van de jaren 30 (herkenbaar aan de twee nissen met gordijnen voor aan beide kanten van het scherm), maar dan was er een probleem met de boxen.  Die zijn helemaal weggecamoufleerd.
 • Het schip heeft Mickey’s kleuren (rood, geel en zwart).  Zwart lag heel moeilijk, omdat dat het schip zou doen zinken volgens bijgeloof.  Op een dag werd een vrouw gespot met een trui dat heel donkerblauw was, maar net geen zwart.  Die kleur werd nagemaakt en genoemd naar die vrouw: Monica blue.  Een ander groot probleem was dat de reddingsboten geel waren terwijl die volgens de regels oranje moeten zijn.  Om de autoriteiten ervan te overtuigen dat ze even veilig en goed zichtbaar waren, zijn er heel wat testen moeten gebeuren, wat veel geld gekost heeft.  Hiervoor wordt geen ‘licentie’ verleend, dus als er een andere firma dit wil copiëren, moeten die dezelfde hoge kosten voor de testen doen.
 • Het vijfde verdiep is een stuk lager dan alle andere verdiepen, ook de staterooms daar.  Dit is namelijk de verdieping waar de kinderen vooral verblijven (daar is o.a. het Oceaneer’s Lab) en zo voelen zij zich groter.  Er is ook een valse wand met daarachter een gang waar de kinderen langs passeren om zich van de ene kant van het verdiep naar de andere te begeven.  Ze passeren zo langs de lobby zonder zich te hoeven bekommeren over dat ze eventueel te veel lawaai maken.
 • In de lobby atrium zijn op de randen van het vierde verdiep allemaal Disney characters aangebracht die alle verschillende functies van de crew members weergeven.
 • De foto van Walt Disney voor het Walt Disney Theater is helemaal uitvergroot en dan bewerkt.  Ze hebben Walt’s sigaret eruit gehaald.
 • Onder het logo boven de deur van Treasure Ketch staan drie letter van het nautical alfabet.  Die drie letters stellen natuurlijk DCL voor.  Je vind die ook terug op deck 9.
 • De luchter in de atrium lobby is geen glas, maar acrylic.
   
 • Aan de voorkant (forward) van het schip zit al het entertainment, aan de achterkant (aft) de restaurants, behalve Lumière’s.  Dit stamt uit de stijl van de jaren 30 waar er toen een afscheiding was tussen het rijke volk en de anderen.  Die kregen direct een aparte ruimte en hadden zelfs twee staterooms zodat ze zowel bij vertrekken als terugkomen aan port side zaten.
   
 • Het schip heeft twee stabilisators langs de zijkanten om te gebruiken bij een woelige zee.  Ze zijn inschuifbaar, zodat er geen hinder is bij het aanleggen.

Mix and Mingle

Er zijn verschillende mogelijkheden om gewoon wat socializen aan boord van de Disney schepen.  Je hebt sessies om allerlei soorten drank te proeven (bier, martini’s, wijn), bijeenkomsten voor de Castaway Club Members, lunch, dinner en drinks voor singles (singles’ mingle), …

Nightlife

Verschillende avonden is er in de nachtclub een thema-avond.  Telkens staat er een soort muziek centraal.  Dit kan country of disco zijn of gewoon verschillende stijlen, maar dan allemaal one hit wonders.  In bepaalde periodes van het jaar zijn er ook nog andere speciale theme nights, zoals Spring Break Party Bash.

  

 

  

 

’s Avonds treedt de huisband ook altijd op, die kan verschillende cruise per cruise.

Pub Night

Pub night is een hilarische afsluiter van je cruise.  Direct na Till We Meet Again wordt je verwacht in de nachtclub voor de ‘Final farewell to all your cruise friends’.

 

Deze avond wordt verzorgd de zo goed als voltallige cruise staff en start met de Beer Song, een zit-en-sta-spel tussen vrouwen en mannen in de zaal op ‘My Body’ (een aangepast versie van ‘My Bonnie’ van de Beatles), enkele mannen uit het publiek die even hun danskunsten mogen demonstreren om af te sluiten met het hilarische ‘When I was not upon the sea’, waar de cruise staff uitbeeld wat ze zouden gaan doen zijn indien ze niet voor Disney Cruise Line zouden werken…

 

Meer foto’s van Pub night vind je hier.

Comments are closed.