Schepen

Disney schepen, identiek en toch niet

De schepen zijn twee aan twee identiek met verschillen in de details.  Ze waren de eerste cruise schepen die speciaal ontworpen zijn als cruise schepen voor families met entertainment voor kinderen en ouders en andere volwassenen.  Cruises doen bij de meeste mensen denken aan gepensioneerden die er hun zuur verdiende centen komen uitgeven of aan rijkere koppels wiens kinderen niet meer meegaan op reis of al het huis al uit zijn en eens goed willen genieten.  Niets daarvan op de Disney Cruise Line waar entertainment is voor iedereen, van borelingen tot honderdjarigen. Zo zijn er ook de verdeelde badkamers in de kajuiten (zelfs in de kleine) en de pagers voor de ouders om altijd in contact te kunnen komen met hun kinderen.

Aan boord kan je op beide schepen betalen met je sleutel van je kajuit.  Ook op Castaway Cay kan je daarmee betalen, zodat je in principe de hele vakantie zonder cash geld kan uitdoen. Het interieur is een mix van Art Deco uit de jaren ’40 en ’50 met beelden uit de Disneyfilms van de laatstje tientallen jaren.  De Disney characters zijn overal aanwezig, maar toch heel subtiel verweven.  Hier is geen overdaad die schaadt.

Voorzieningen

De voorzieningen die direct het meeste opvallen zijn natuurlijk die voor de kinderen.  De Disney Magic en Wonder hebben een unieke ruimte enkel voor hen.  Er zijn plaatsen waar verhaaltjes vertelt worden, klimmuren, computers, verkleedpartijen, videospellen, activiteiten rond wetenschap, koken en creativiteit.  Tieners hebben hun eigen ruimte ingericht als een studio loft met comfortabele zetels, posters aan de muur, televisies, mp3-spelers en spelletjes enkel voor tieners.  Ook op Castaway Cay heb een Teen Beach. De restaurants zijn ook uniek voor cruise schepen.

Voor het avondmaal is er een rotatiesysteem voor 3 restaurants zodat je elke avond in een ander restaurant dineert (voor de cruises van 3 nachten, voor die van 7 nachten roteer je gewoon verder van in het begin).  Elk heeft zijn eigen thema en activiteiten.  Meer hierover in de sectie over de restaurants, waar je ook info vindt over Palo’s, de buffetrestaurants en de zelfbedieningen op het dek met de zwembaden.

Elk schip heeft ook een aantal zwembaden.  Een enkel voor de cast members (mensen die werken op het schip), een voor kinderen onder de 14 jaar, enkele voor families (waar iedereen eigenlijk in mag) en enkele enkel voor volwassenen.

Verschillen tussen Disney Wonder en Disney Magic

  • De benamingen en interieur van de restaurants: Het restaurant op dek 3 op de Disney Magic heet Lumières, dat van de Disney Wonder Triton’s.  Het buffetrestaurant op dek 9 heet op de Disney Magic Topsider’s, dat op de Disney Wonder Beach Blanket Buffet.
  • De Teen Clubs: Op de Disney Magic heet die The Stack, op de Disney Wonder Aloft.
  • De uitgaansgelegenheden: Op de Disney Magic vind je Beat Street met Sessions and Rockin’ Bar D, op de Disney Wonder vind je Route 66 met de Cadillac Lounge en WaveBands.
  • Uiterlijke verschillen: Op de boeg van de Disney Magic staat Steamboat Willie en achteraan het schip hangt Goofy te schilderen.  Op die van de Disney Wonder staat Sorcerer Mickey en hangen Donald en zijn neefjes achteraan te schilderen.  In de lobby van de Disney Magic staat een beeld van Mickey aan het roer, terwijl op de Disney Wonder een beeld van Ariel, de Kleine Zeemeermin staat.

Verschil met de Disney Dream en Disney Fantasy

Langs de buitenkant is het verschil tussen Magic/Wonder enerzijds en Dream/Fantasy niet zo heel groot.  De nieuwe schepen zijn 2 verdiepingen hoger en een stuk langer.  Daarnaast staan er ook andere characters op de boot en achteraan natuurlijk.  Het grootste verschil is misschien nog de Aquaduck.  Binnenin is er echter veel veranderd met een nieuw uitgaansgebied en nieuwe restaurants en hoop nieuwe technologie. De hoorn van Disney Magic en Wonder speelt enkel When you wish upon a star, die van de nieuwe schepen kan verschillende liedjes spelen.

Verschillen tussen Disney Dream en Disney Fantasy

  • Animator’s Palate: Aan boord van de Disney Dream heeft die maar één show, aan boord van de Disney Fantasy heeft die er twee verschillende.
  • Nachtclubs: Het gebied heet the District met Evolution, Pink, Skyline en 687 op de Disney Dream en Europa met the Tube, Ooh La La, La Piazza, O’Gills en Skyline op de Disney Fantasy.
  • Detectievespel: Een nieuwe zaak is toegevoegd op de Disney Fantasy met de Muppets.
  • Zwembaden: Er werden meer zwembaden voor volwassenen toegevoegd en een splash area voor kinderen, Aqualab.

Comments are closed.