Andere faciliteiten

Op alle schepen heb je een aantal kleinere faciliteiten die altijd terugkomen. Dit is even een klein overzicht.

D Lounge
D Lounge is niet te verwarren met de bar District Lounge. Ze is op de Disney Dream, Disney Fantasy en na de ‘reimagining’ ook op de Disney Magic. Hier worden o.a. spelletjes en seminaries gehouden. Op de Disney Dream en Fantasy kan je de lounge ook in 2 splitsen d.m.v. een verschuifbare muur zodat bv in de ene helft bingo kan gespeeld worden en in de andere helft character greets kunnen gehouden worden.

D Lounge logo Dream/Fantasy D Lounge Dream/FantasyDisney Magic logo Disney Magic lounge

Guest Services
Guest services is 24 u op 24 open en je kan er voor alles terecht. Het is zo wat als de receptie van een hotel. Je kan er terecht met klachten over de kamer, voor port adventures als die desk niet open is, palo reservaties, … Gelijk welke vraag wordt er beantwoord of er wordt ten minste iemand gezocht die ze kan beantwoorden.

Guest Services Disney Magic Guest Services Disney Dream

Port Adventures
Deze desk is de plaats waar je je excursies kan boeken, annuleren, wijzigen, er info over vragen, … Dit is niet altijd open, enkel op vooraf vastgelegde uren. Zij sturen ook dikwijls iemand van hen (of iemand van een andere afdeling in hun naam) mee op zo’n excursie om die te beoordelen en te zien hoe je als gast erop reageert.

 Port Adventures Disney Magic Port Adventures Disney Dream

Shutters
Op verschillende tijdstippen en plaatsen staan er fotografen bij een bepaalde achtergrond op een doek, een plaats op het schip (bv. het standbeeld in de lobby) of bij characters. Als je wil, nemen ze dan een foto van jou. Je geeft eerst je key to the world card (het kaartje waarmee je je kajuit binnen kan) af zodat ze de foto kunnen linken aan je kajuit. Shutters is de plaats waar je de foto’s genomen door de fotografen aan boord kan bekijken en kopen.

Shutters logo Disney Wonder Shutters logo Disney Dream/Fantasy/Magic

Er zijn verschillende manieren om de foto’s te bekijken. Op alle schepen drukken ze een heel aantal van de foto’s af op verschillende formaten en eventueel met kaders erop gedrukt naar het thema (bv pirates als het foto van op pirate night). Je kan die dan bekijken als ze tegen de muur hangen (afhankelijk van de lengte van de cruise blijven ze hangen of worden ze soms vervangen). Je kan ook via een scherm je foto’s bekijken. Je hoeft dan enkel je key to the world card er even in de steken en je foto’s komen op het scherm. Op de Disney Dream, Fantasy en sinds de ‘reimagining’ is er nog een extra systeem. Daar staat een hoop kasten vol met mappen met nummers op. Als je even je key to the world kaart tegen een ontvanger op een van die kasten houdt, komt erop in welke map jouw foto’s zitten. Dan hoef je niet alle muren met foto’s af te gaan om jezelf te zoeken. Enkel op de Disney Fantasy heb je Shutters Digital.  Da’s een hoekje waar een heel aantal schermen staan waarop je je foto’s kan bekijken bv. wanneer Shutters gesloten is.

Shutters Disney Dream/Fantasy Shutters photo map

Je kan de foto’s op verschillende manieren kopen. Hoe meer je er koopt, hoe goedkoper per stuk. Je kan er gewoon 1 kopen aan een vaste prijs (in verschillende formaten). Je kan ook een aantal credits kopen zodat je er bv 10 of 20 kan kopen aan een goedkopere prijs. Telkens je een foto ophaalt, gaat er dan een credit af. Het goeie hieraan is dat je als je op het einde credits te weinig blijkt te hebben en je er geen extra wilt kopen, je andere foto’s kan teruggeven die je minder goed vond. Je kan ook al je foto’s van de hele cruise op 1 cd kopen. De prijs van zo’n cd verschilt naargelang de lengte van de cruise.

Shutters Disney Wonder Shutters Disney Magic

Studio Sea
Studio Sea is enkel op de Disney Wonder (na het veranderen in D Lounge op de Disney Magic) en is eigenlijk een bar die enkel open is bij speciale events. Daar is bv. karaoke (als die niet in Phatoms of Wavebands is) en ook wat spelletjes worden daar gehouden zoals Who Wants to be a Mouseketeer. Verder zijn daar charachter dance parties ’s avonds net als heel wat activiteiten van the Art of Entertainment (waaronder de kooklessen, enkel voor volwassenen).

Studio Sea Disney Wonder Studio Sea Disney Magic

Vista Gallery (Art gallery)
Op alle schepen wordt ook kunst verkocht. Meestal schilderijen, maar ook beeldjes. Er worden dan ook veilingen gehouden om die verkopen, de meeste hebben gewoon een vaste prijs.

Art Gallery Disney Magic/Wonder Art Gallery Disney Magic/Wonder

Op de Disney Magic en Wonder hangen of staan de schilderijen tentoongesteld in de gang tussen de lobby en Shutters (langs Studio Sea of D Lounge). Op de Disney Dream en Fantasy is er een aparte galerij gemaakt op dek 4, de Vista Gallery.

Vista Gallery Vista Gallery

Comments are closed.