Andere faciliteiten

Op alle schepen heb je een aantal kleinere faciliteiten die altijd terugkomen. Dit is even een klein overzicht.

D Lounge

D Lounge is niet te verwarren met de bar District Lounge. Ze is enkel op de Disney Dream en Disney Fantasy. Hier worden o.a. spelletjes en seminaries gehouden. Je kan de lounge ook in 2 splitsen d.m.v. een verschuifbare muur zodat bv in de ene helft bingo kan gespeeld worden en in de andere helft character greets kunnen gehouden worden.

D Lounge D Lounge

Guest Services

Guest services is 24 u op 24 open en je kan er voor alles terecht. Het is zo wat als de receptie van een hotel. Je kan er terecht met klachten over de kamer, voor port adventures als die desk niet open is, palo reservaties, … Gelijk welke vraag wordt er beantwoord of er wordt ten minste iemand gezocht die ze kan beantwoorden.

Guest Service Disney Magic Guest Services Disney Dream

Port Adventures

Deze desk is de plaats waar je je excursies kan boeken, annuleren, wijzigen, er info over vragen, … Dit is niet altijd open, enkel op vooraf vastgelegde uren. Zij sturen ook dikwijls iemand van hen (of iemand van een andere afdeling in hun naam) mee op zo’n excursie om die te beoordelen en te zien hoe je als gast erop reageert.

Port Adventures Disney Wonder Port Adventures Disney Dream

Shutters

Op verschillende tijdstippen en plaatsen staan er fotografen bij een bepaalde achtergrond op een doek, een plaats op het schip (bv. het standbeeld in de lobby) of bij characters. Als je wil, nemen ze dan een foto van jou. Je geeft eerst je key to the world card (het kaartje waarmee je je kajuit binnen kan) af zodat ze de foto kunnen linken aan je kajuit. Shutters is de plaats waar je de foto’s genomen door de fotografen aan boord kan bekijken en kopen.

Shutters logo op Disney Magic en Disney Wonder Shutters logo op Disney Dream en Disney Fantasy

Er zijn verschillende manieren om de foto’s te bekijken. Op alle schepen drukken ze een heel aantal van de foto’s af op verschillende formaten en eventueel met kaders erop gedrukt naar het thema (bv pirates als het foto van op pirate night). Je kan die dan bekijken als ze tegen de muur hangen (afhankelijk van de lengte van de cruise blijven ze hangen of worden ze soms vervangen). Je kan ook via een scherm je foto’s bekijken. Je hoeft dan enkel je key to the world card er even in de steken en je foto’s komen op het scherm.

Op de Disney Dream en Fantasy is er nog een extra systeem. Daar staat een hoop kasten vol met mappen met nummers op. Als je even je key to the world kaart tegen een ontvanger op een van die kasten houdt, komt erop in welke map jouw foto’s zitten. Dan hoef je niet alle muren met foto’s af te gaan om jezelf te zoeken.
Enkel op de Disney Fantasy heb je Shutters Digital.  Da’s een hoekje waar een heel aantal schermen staan waarop je je foto’s kan bekijken bv. wanneer Shutters gesloten is.

Shutters kasten Shutters fotomap

Je kan de foto’s op verschillende manieren kopen. Hoe meer je er koopt, hoe goedkoper per stuk. Je kan er gewoon 1 kopen aan een vaste prijs (in verschillende formaten). Je kan ook een aantal credits kopen zodat je er bv 10 of 20 kan kopen aan een goedkopere prijs. Telkens je een foto ophaalt, gaat er dan een credit af. Het goeie hieraan is dat je als je op het einde credits te weinig blijkt te hebben en je er geen extra wilt kopen, je andere foto’s kan teruggeven die je minder goed vond. Je kan ook al je foto’s van de hele cruise op 1 cd kopen. De prijs van zo’n cd verschilt naargelang de lengte van de cruise.

Shutters op Disney Magic en Disney Wonder Shutters op Disney Dream en Disney Fantasy

Studio Sea

Studio Sea is enkel op de Disney Magic en Wonder en is eigenlijk een bar die enkel open is bij speciale events. Daar is bv. karaoke (als die niet in Rockin’ Bar D of Wavebands is) en ook wat spelletjes worden daar gehouden zoals Who Wants to be a Mouseketeer. Verder zijn daar charachter dance parties ’s avonds net als heel wat activiteiten van the Art of Entertainment (waaronder de kooklessen, enkel voor volwassenen).

Studio Sea Disney Wonder Studio Sea Disney Magic

Vista Gallery (Art gallery)

Op alle schepen wordt ook kunst verkocht. Meestal schilderijen, maar ook beeldjes. Er worden dan ook veilingen gehouden om die verkopen, sommige hebben gewoon een vaste prijs.

Vista Gallery Veiling in de lobby van de Disney Magic

Op de Disney Magic en Wonder hangen of staan de schilderijen tentoongesteld in de gang tussen de lobby en Shutters (langs Studio Sea). Een eventuele veiling is dan in de lobby tussen de liften en de ingang van Lumières of Tritons. Op de Disney Dream is er een aparte galerij gemaakt op dek 4, de Vista Gallery.

Vista Gallery Vista Gallery

Comments are closed.