Restaurants op de Disney Magic en Disney Wonder

 

Animator’s Palate (Disney Wonder)

 

Dit restaurant is volledig gewijd aan de magie van animatie.  Je begint je avondmaal met een compleet zwart-wit restaurant en langzaamaan verschijnt alles in kleur, met een apotheose op het einde.

Je vindt er tekeningen op de muur die gewoon verkleuren, net als de pilaren doorheen de zaal, maar ook beeldschermen waarop fragmenten van Disney animatiefilms getoond worden.  Net als alles in het restaurant eerst in zwart-wit, later in kleur.

Ook de kleding van het bedieningspersoneel verandert eens het restaurant zijn volledige kleur heeft, net als  de muziek in het restaurant telkens als er een andere afbeelding van een bepaalde animatiefilm oplicht.

Deze versie was er ook aan boord van de Disney Magic, maar die werd aangepast bij de ‘reimagining’.

 

Animator’s Palate (Disney Magic)

Animator's Palate Disney Magic Animator's Palate Disney Magic

Aan boord van de Disney Magic kreeg Animator’s palate een upgrade bij de ‘reimagining’.  Het huidige show dinner bleeft hetzelfde, maar kreeg visueel een upgrade met nieuwe schermen, mooiere lichteffecten en nieuwe films.

Animator's Palate Disney Magic Animator's Palate Disney Magic

Deze versie kreeg ook een tweede dinner show, de Animation Magic show, zoals op de Disney Fantasy.  Het is iets unieks waarbij je je eigen tekening mag maken. Dit doe je net voor het eten.  Al die tekeningen worden opgehaald en ingescand.  Later op de avond zie je dan al de getekende figuurtjes meedansen op muziek op de grote schermen.  Je krijgt je tekening dan terug met een mooie stempel.

Animator's Palate Disney Magic Animator's Palate Disney Magic

Beach Blanket Buffet

Beach Blanket Buffet is een van de Disney Wonder-exclusive restaurants. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een buffetrestaurant, equivalent aan Topsider’s op de Disney Magic. Je kan hier elke morgen en middag genieten van een heel gevarieerd menu. Je vindt er pannenkoeken, wafels, koffiekoeken (voor ’s morgens), eieren, spek, allerlei soorten vlees en aardappelen, fruit, dessertbuffet, cornflakes, soda fountains, koffie, … ’s Avonds is het een restaurant voor casual dining.  Het is ook à la carte met een beperkt menu zonder verplichting qua kleding voor mensen die niet in hun restaurant voor die avond willen gaan eten of om een of andere reden op een ander uur willen gaan eten.

Dit restaurant is gethematiseerd naar een strand. Het heeft ook een terras waar het vooral ’s morgens aangenaam toeven is met uitzicht op de port of call van deze dag.

Cabanas

Cabanas is de vervanger van Topsider’s op de Disney Magic bij de ‘reimagining’.  Een indoor / outdoor casual dining restaurant op dek 9, Aft, dat een verscheidenheid aan eten serveert. Tijdens het ontbijt en de lunch, biedt Cabanas het beste in Made-to-order dineren; rond het diner wordt Cabanas omgetoverd tot een elegante table service als vervanging voor het eten in een van de main dining restaurants zoals Lumière’s of Animator’s Palate.

Cabanas Magic

In een Californisch strandthema, doet Cabanas denken aan een luchtige promenade langs de Pacifische kust-met een vleugje Disney magie. Het restaurant heeft een charmant decor, tafels als schelpen en Adirondack-stoelen, palmbomen en parasols, decoratieve surfplanken en vliegers, en vloeren die door de houten lambrisering en zand er als een oceaanblauw tapijt uitzien.

Cabanas Magic Cabanas Magic

Dineren in Cabanas is een unieke culinaire ervaring. Tijdens het ontbijt en de lunch worden de gasten uitgenodigd de promenade te verkennen, die is de thuisbasis van stations met telkens ander eten, elk ontworpen om eruit te zien als een cabana met kleurrijke zonneschermen. Gelijkaardig in stijl aan een high-end food court, serveren de stations alles van heerlijke sushi en pasta tot heerlijke desserts. Tijdens het diner, is Cabanas omgevormd tot een bediening aan tafel restaurant waar de hoofdgerechten worden gekookt in de open keuken na bestelling.

Carioca’s

Cariocas Cariocas

Carioca’s is exclusief op de Disney op Deck 3, Aft. Het is genoemd naar Donald Ducks amigo in Disney’s The Three Caballeros. Bij Carioca’s wordt je vergast op eigentijds klassieke gerechten voor ontbijt en lunch en op Zuid-Amerikaanse specialiteiten bij het dinner.  Het verving Parrot Cay bij de ‘reimagining’ van de Disney Magic.

Cariocas

Eten bij Carioca’s is altijd een feest! Met een Braziliaanse thema met opgehangen festivallantaarns, golvende vloerpatronen die de winderige strandtrottoirs van Copacabana voorstellen en kleurrijke gevels die doen denken aan Zuid-Amerikaanse architectuur, is Carioca’s ontworpen om feestelijk te zijn tijdens de dag en door het gebruik van verlichting en een nachtelijke panorama van Rio de Janeiro elegant in de avond. Als toevoeging aan de charme is er een muurschildering van de Drie Caballeros-Donald Duck, Jose Carioca en Panchito-is te zien op de muur.

Lumière’s

 

Lumières is enkel op de Disney Magic en is het eerste wat je te zien krijgt als je via de lobby het schip betreedt.  Hier wordt continentale keuken geserveerd met Franse stijl middenin een Art Deco thema.  Het restaurant is genoemd naar de kandelaar Lumière uit de film ‘Beauty & the Beast (Belle en het Beest)’ (die ook langskomen tijdens het show dinner).  Ook de muurschilderingen herinneren je aan de film met als hoogtepunt de oplichtende roos aan de ingang…

 

Dit is na Palo’s het meest ‘stylisch’ restaurant, het meeste geschikte voor een formal night.  Hier is ook het gala dessert buffet.

Palo

 

Dit restaurant is enkel voor volwassenen.  Het heeft dan ook een heel intieme sfeer en is vooral geschikt voor een romantisch diner of als je gewoon eens van een exclusieve maaltijd wil genieten.  Je hebt er een schitterend uitzicht over de oceaan.  Palo’s is versierd met Venetiaans maskers naar het Noord-Italiaanse menu dat ze serveren.  Formal wear is vereist bij het avondmaal.

 

Je moet hier wel $20 extra betalen als je hier wil dineren in plaats van in je normale restaurant van die dag.  Op de cruises van 7 nachten kan je ook van een champagne brunch genieten.  Dat is dan deels buffet en deels bediening aan tafel.  Ook hier moet je $20 voor betalen.  Als je platinum Castaway Club member bent, kan je 1x gratis dineren bij Palo.

Parrot Cay

 

Kom helemaal in de sfeer van de Caraïben in Parrot Cay.  Na de ‘reimagining’ van de Disney Magic waar Parrot Cay vervangen is door Carioca’s, is dit restaurant enkel nog op de Disney Wonder.  Je bent er omringd door schitterende kleuren, bamboe en motief van groene blaadjes.  De ruimte wordt gevuld met vrolijke muziek en het echte vakantiegevoel van de eilanden.

Parrot Cay is ook een bestaand, heel klein eilandje in de Turks and Caicos Islands.  Dit wordt vooral gedomineerd door een gigantisch hotel beach resort, waar verschillende sterren als Bruce Willis en Michael J. Fox gelogeerd hebben.  Het was eerste Pirate Cay genoemd, maar later naar Parrot Cay hernoemd om de bezoekers niet af te schrikken.

Triton’s

Triton’s is enkel op de Disney Wonder en is het eerste wat je te zien krijgt als je via de lobby het schip betreedt. Het restaurant is genoemd naar de Triton, de vader van Ariel uit de film ‘Little Mermaid (De Kleine Zeemeermin)’. Op de muren zijn mozaïeken aangebracht met characters uit de film.  Hier is ook het gala dessert buffet.

 

Comments are closed.