Vancouver, Canada

Vancouver is het centrum van de gelijknamige agglomeratie en veruit de grootste bevolkingsconcentratie van de provincie Brits-Columbia. De stad ligt aan de Straat van Georgia, een deelzee van de Grote Oceaan. Een inwoner van Vancouver wordt in het Engels een “Vancouverite” genoemd. De stad is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden. Hij verkende grote delen van British Columbia.

 

Vancouver beschikt over een behoorlijk aantal musea en galerijen. De Vancouver Art Gallery heeft een permanente collectie met meer dan 7900 items waaronder een groot aantal werken van de beroemde Emily Carr. Het Vancouver Maritime Museum is een scheepvaartmuseum met als hoogtepunt de “St. Roch”, een historisch arctisch ontdekkingschip. Het Antropologisch Museum van de Universiteit van British Columbia is het grootste van Canada, en bevat een enorm aantal objecten van de “Native Americans”, de oorspronkelijke bewoners van British Columbia. Buiten dat heeft de stad één van de meest spectaculaire aquaria ter wereld, met een groot aantal witte dolfijnen, exotische vissen, en gigantische zeesterren. Elk jaar worden er in de stad twee wereldwijd bekende festivals gehouden: het Fringe Festival en het Vancouver International Film Festival.

In de VanDusen Botanical Garden bevindt zich een beeldenpark met sculpturen van het Vancouver International Stone Sculpture Symposium 1975.

(bron: wikipedia.org)

 

Activiteiten

In Vancouver organiseerde Disney 1 excursie in 2011, het is nog afwachten voor 2012:

  • Northwest exploration & Capilano Suspension Bridge: Per bus rijd je door het centrum van Vancouver, Chinatown, langs de verschillende parken en door Gastown. Op weg naar de Capilano Suspension Bridge (hangbrug) rijd je door Stanley Park.  In het park is er een fotostop van een kwartiertje.  Aan de brug blijf je een uur en vervolgens word je afgezet aan de luchthaven (d.w.z. dat deze tour op het einde van de cruise in 2011 was).  ($99 volwassene, $59 kind)

Meer foto’s vind je hier.

Comments are closed.