Key West

Key West behoort tot de staat Florida en is zo het meeste Zuidelijke punt van het continent Noord-Amerika.  Het meest Zuidelijke punt van de Verenigde Staten ligt in Hawaï.  Een van de beroemdste inwoners van Key West was schrijver Ernest Hemingway.  Key West is ook bekend om zijn loslopende kippen.

 

Activiteiten

In Key West zijn er heel wat activiteiten die georganiseerd worden en waar je tegen betaling kan aan deelnemen.  De prijzen vermeld zijn van begin 2009.

 • Presidents, Pirates and Pioneers: Ontdek Key West te voet.  Je begint je begeleide tour in de oude US Navy-basis, op enkele stappen van The Harry S. Truman Little White House, het enige presidentiële museum in Florida.  De gids zal daar vertellen over Key Wests geschiedenis, over de aanwezigheid van de US Navy om op te treden tegen piraterij en over de sigarenindustrie.  Daarna kan je genieten van specialiteit van Key West: Conch Fritters met een fles water in Mallory Square en dan kan je ook de gids nog wat vragen stellen voordat je het Key West Shipwreck Museum kan gaan bezoeken.  Dit alles is inbegrepen in de prijs van de tour ($38 volwassene, $23 kind).
 • Sail, Kayak and Snorkel: Zeil eerst met een tweemaster en peddel dan door de tropische wateren van Key West in een kayak.  Daarna kan je snorkelen in het azuurblauwe water ($79 volwassene).
 • Back to Nature Kayak Tour: Peddel door de kalme wateren van Wildlife Refuge in een tweepersoons kayak terwijl je de natuur rond je bewondert terwijl je gids je tropische vogels en typische flora voor de streek aanwijst ($59 volwassene)
 • Key West Catamaran Sail and Snorkel: Vaar over de Caribische wateren per katamaran voor een drietal uur.  Tussendoor stop je een uurtje waarbij je kan snorkelen ($47 volwassene, $27 kind).
 • Conch Republic Tour & Museum Package: Reis terug in de tijd en geniet van een uur durende trein of trolley tour waarbij je de historische verhalen achter Key West ontdekt.  Daarna bezoek je nog het Shipwreck Museum and het Key West Aquarium ($56 volwassene, $29 kind).
 • Old Town Trolley or Conch Train Tour: Relax aan boord van een treintje of trolley waarbij je op een zacht tempo Key West doorkruist.  Je passeert hierbij aan verschillende historische sites en attracties zoals Ernest Hemingway huis, Sloppy Joe’s en veel meer.  Deze tour stopt niet aan de bezienswaardigheden die je passeert ($32 volwassene, $16 kind).
 • Glassbottom Boat Tour: Een twee uur durende gegidste tour in een katamaran met een glazen bodem ($39 volwassene, $18 kind).
 • Pirate Soul and Shipwreck Historeum Adventure: Kom binnen in het Pirate Soul museum en leer over de feiten en fictie van het piratenleven tijdens een interactieve show waarbij je gevangene bent van Blackbeard, de piraat.  Zoek naar de schat in het museum alvorens het Shipwreck museum nog te bezoeken ($35 volwassene, $20 kind).
 • Key West Butterfly and Nature Conversatory with Aquarium: Omring jezelf met tropische vlinders, vogels, platen en exotische vissen in dit reservaat.  Daarna bezoek je nog het Key West Aquarium ($43 volwassene, $28 kind).
 • Pirate Scavenger Hunt: In het Pirate Sould Museum krijg een klipbord, papier met de opdrachten en een potlood waarna je aan je zoektocht kan beginnen ($23 volwassene, $13 kind.
 • White Knuckle Thrill Boat: Een ritje van 20 minuten brengt je bij de plaats waar je aan boord gaat van een jet boat waarmee gedurende 30 minuten 360° bochten en plotste stops maakt ($65 volwassene, $55 kind).
 • Snuba Key West: Na een ritje van een kwartier naar Garrison Bight Marina ga je er aan boord van Miss Sunshine, een katamaran.  Na een half uurtje varen kom je aan op de beste Snuba-lokatie op de dag van je duik.  Je krijgt er dan een uitleg over de veiligheid en wat instructies hoe je Snuba-duikt. Snuba is heel eenvoudig en geeft je het voordeel dat geen speciaal duikmateriaal nodig heb.  Je ademt door een scuba regulator die verbonden is met een luchtfles.  Die fles ligt op een vlot dat je volgt terwijl je rondzwemt onder water. Je bent zo’n 25 minuten onder water op een maximum diepte van 7 m.  Daarna ga je terug aan boord van de Miss Sunshine waar je douche kan nemen en van een drankje genieten terwijl je terugvaart ($109 volwassene).
 • Snorkel, Kayak and Dolphin Watching Adventure: In het Key West Wildlife Refuge kan je per kayak peddelen door het natuurgebied en tussendoor stoppen om wat te snorkelen in de buurt van een verlaten wrak van een schip, daar gezonken tijdens orkaan Wilma in 2005.  Daarna ga je naar “Dolphin Playground” waar je dolfijnen kan spotten in hun natuurlijke omgeving ($95 volwassene, $85 kind).
 • GPS Walking Tour: Met een GPS wandel je door Key West, waarbij je de uitgestippelde route op de GPS kan volgen.  Telkens als je een punt gemarkeerd op de kaart passeert, begint er een video met wat uitleg erover af te spelen ($29 volwassene en kind).
 • President Truman’s Key West: Key West heeft heel het jaar door goed weer en is dus een heel populaire vakantiebestemming.  President Harry S. Truman kwam zo graag in Key West dat hij er tijdens zijn presidentschap een half jaar verbleef in totaal.  Het Littel White House was oorspronkelijk gebouwd als hoofdkwartier voor de zeemacht tijdens de Wereldoorlogen I en II.  Het was later bekend als het Winter White House en is eigendom van de staat Florida.  Je kan dit begeleid bezoeken nu.  Daarna start je trein of trolley tour waar bij je Ernest Hemingways huis en museum, Audubon House, Sloppy Joes, de historische haven, het meest Zuidelijke punt en nog veel meer passeert ($46 volwassene, $25 kind).
 • Explore Key West by Electric Car: In het Electric Car Depot krijg je op vertoon van een geldig rijbewijs, na het betalen van een borg van $250 en het volgen van een briefing over de verkeersregels je elektrische auto en een GPS voor drie uur.  De GPS leidt je lang een hoop bezienswaardigheden zoals het meest Zuidelijk punt en huis, Blue Heaven, Truman Annex, USCG Mohawk, Mallory Square, Pirate Soul en Key West Cemetery.  Je kan naar believen stoppen om foto’s te maken ($179 per auto).
 • Key West Golf: 18 holes waaronder het beruchte Mangrove Hole ($189 volwassene).

 

Meer foto’s van Key West vind je hier.

Comments are closed.