Cabo San Lucas

Cabo San Lucas is een badplaats in de Mexicaanse deelstaat Baja California Sur. Cabo San Lucas heeft 56.811 inwoners (census 2005) en is gelegen in de gemeente Los Cabos.

Cabo San Lucas ligt aan de uiterst zuidpunt van het schiereiland Neder-Californië. In de prehistorie werd het gebied bewoond door de Pericú. Pas in de 18e eeuw werd het gebied voor het eerst door Europeanen verkend, en de stad werd pas in 1917 gesticht. Vanaf 1974 werd begonnen met de ontwikkeling van de stad als badplaats, en tegenwoordig is het een van Mexico’s grootste toeristentrekkers.

(wikipedia.org)

 

Activiteiten

 • Cabo del Sol Golf Outing: Een 18 hole par 72 golf course genaamd Desert Course, ontworpen door Tom Weiskopf ligt op een half uurtje rijden van het schip.  Je kan er clubs huren als je je eigen clubs niet bij hebt ($249 volwassene).
 • Cabo San Lucas Sportfishing: Cabo San Lucas wordt beschouwd als een van beste plaatsen voor sportvissen.  In het pakket is de boot, kapitein, stuurman en vislijn inbegrepen, net als 3 frisdranken/bier/water en een volledige lunchbox per persoon.  Ook ijs en levend aas is beschikbaar net als een vislicentie ($159 volwassene).
 • Chileno Bay Snorkeling Adventure: Je vaart aan boord van de Tropicat, een luxe catamaran, naar Chileno Bay.  Dit duurt 3 en een half uur.  Er is ook een waterglijbaan aan boord.  Je vaart voorbij Lover’s Beach, de Sea Lion Colony, de Arch en de rotsformaties van Land’s End om dan langs de Gold Coast aan Chileno Bay aan te komen.  Daar kan je snorkelen tussen de tropische vissen in het azuurblauwe water van de Sea of Cortez ($65 volwassene, $38 kind).
 • Harbor Cruise & Scenic Drive: Een korte trip per boot brengt je naar Lovers Beach met zijn rotsformaties en het beroemde Los Arcos.  Je krijgt een drankje aan boord.  Na die trip van 40 minuten wordt je door het stadje gereden naar Giorgio’s Restaurant, gelegen op de top van de cliffs op het einde van de baai wat een prachtig zicht geeft op Land’s End ($39 volwassene, $28 kind).
 • Pacific Side Horseback Riding: De tour begint met een korte trip naar het strand om er de golven van de Stille Oceaan te bekijken, het contrast tussen de woestijn waar je net van komt en de zee aangevend.  Je keert dan terug naar de ranch waar je de gelegenheid krijgt om die te bekijken.  Bij de terugkeer naar de pier krijg je de gelegenheid om afgezet te worden aan het strand om te zwemmen of downtown om wat te shoppen ($79 volwassene).
 • Nikki Beach Escape: Je wordt naar Nikki Beach gevoerd waar je kan zwemmen en relaxen.  Er is ook een Mexicaans buffet voorzien met een taco bar, salad bar en vers gemaakte tortillas ($82 volwassene, $55 kind).
 • Canyon Canopy Adventure: De Canyon Canope is beschermd door UNESCO.  Je kan er ongerepte natuur ontdekken op een avontuurlijke manier zoals via commandobruggen, touwbruggen, klimmuren, enz ($95 volwassene).
 • Baja 1000 Test Track: Hier kan je je vaardigheden testen om te rijden op wegen met putten en bulten in een Baja 1000 off road buggy.  Je krijgt een beschermende helm, bril en handschoenen en na een introductie van Ryan Thomas, 5x Baja 1000 kampioen, ga je op het parcours met eerst een kort introductierondje en dan 4 rondjes op het volledige parcours van 2,5 mijl ($325 volwassene).
 • Beach Buggy & Swim: Op je weg zie je een aantal boerderijen met koeien, kippen en geiten, waarna je naar Chileno Bay of Santa Maria Cove rijdt voor tijd aan het strand en zwemmen.  Je krijgt er ook vers fruit en drank ($75 volwassene).
 • Teen Surfin’ Safari: Na een introductie tot surfen zal een gids je begeleiden om op de golven te surfen, je de juiste technieken lerend.  Erna krijg je nog de gelegenheid om te relaxen op het strand of om zelf nog een poging te wagen ($82 volwassene).
 • Cabo Beach Break: Op het strand is er een snack buffet voorzien bestaande uit chips, Mexicaanse salsa en guacamole.  2 drankjes zijn ook inbegrepen.  Strandstoelen en parasols zijn voorzien.  Materiaal voor watersport is te huur ($38 volwassene, $24 kind).
 • Dolphin Kids: Dit is een speciaal programma voor kinderen van 4 tot 9 jaar.  Het begint met een half uurtje introductie tot de dolfijnfamilie waarna de kinderen onder toezicht van een instructeur een kwartier krijgen om de dolfijnen aan te raken en interactie mee te hebben.  Om te eindigen tonen de dolfijnen nog enkele spectaculaire sprongen ($105 kind).
 • Swim with Dolphins: Cabo Dolphins is een nieuw centrum voor dolfijnen in Cabo San Lucas, ontworpen door architect Enrique Norten.  Hier kan je in kleine groepen zwemmen met de dolfijnen onder begeleiding van een aantal trainers.  Na het zwemmen kan je relaxen in een lounge compleet met waterval en een patio met palmbomen ($175 volwassene en kind).
 • Santa Maria Sail & Snorkel: Je vaart per catamaran naar Lover’s Beach, via de zeeleeuwenkolonie en de rotsformaties van Land’s End. Van daar ga je naar de baai en zo naar Santa Maria Cove, waar je voor anker gaat om te snorkelen tussen de tropische vissen ($59 volwassene, $36 kind).
 • Scuba Diving Odyssey: Afhankelijk van het weer zijn 2 opties om te duiken: Pelican Rock (7,5 tot 30 m, een kalm en beschermd stuk met een wijde variëteit aan tropische vissen.  Daar zijn ook de zandvallen, zoals watervallen, maar dan van zand) en Neptunes Finger (10 tot 30 m, rotsen met harde en zachte koralen en kleurrijke sponzen.  Ook hier kan je een zandval zien, net als een occasionele schildpad) ($110 volwassene).
 • Coastal Highlights Tour: Je vertrekt voor een ritje van een half met zicht op de prachtige kustlijn om dan aan te komen in een lokale glasblazerij, waarna je naar het pittoreske San Jose del Cabo rijdt.  Op weg ernaartoe passeer je voorbij de residentiële wijken waar een aantal sterren hun buitenverblijf hebben.  Je bezoeket dan Cacti Mundo, een ecologische cactustuin.  De laatste stop voordat je afgezet wordt in downtown Cabo of aan de pier, is Cabo Bello.  Op de top kan je daar de hele baai voor Cabo San Lucas overzien ($43 volwassene, $29 kind).
 • 4×4 Rhino Mini Jeep Adventure: Op een half uurtje rijden ligt een ranch van waar je op een verkenningstocht kan vertrekken van Baja’s woestijn en schoonheid van de oceaan aan boord een Yamaha Rhino.  Na wat instructies kan je de gids volgen in je eigen Rhino ($89 volwassene).
 • ATV Beach & Desert Expedition: Op een half uurtje rijden ligt een ranch van waar je op een verkenningstocht kan vertrekken van Baja’s woestijn en schoonheid van de oceaan aan boord een ATV.  Na wat instructies kan je de gids volgen in je eigen ATV ($89 volwassene).
 • Cabo Resort Pool Getaway: In het Finisterra Resort krijg je gelegenheid om te zwemmen in de zwembaden van het resort of kan je langs het strand wandelen.  Er is een kleiner zwembad voor de kinderen en een bar voor de volwassenen.  Je kan genieten van een Mexicaans buffet aan het zwembad of op het strand ($59 volwassene, $49 kind).
 • Talofa Tall Ship: Je leert dit prachtige Tall Ship besturen in een avontuur met Captain Cactus, die een verhaal vertelt over piraten en de Privateers die eens de wateren beheersten.  Vergezel de crew bij hun dagelijkse grog en geniet van het kameraadschap tussen de zeevaarders.  Rust even uit en relax eens je het eerste checkpoint bereikt bij een lichte lunch met gourmet chips en salsa, jimaca met limoensap en sandwiches.  Vervolgens keer je terug naar de haven waar je je certificaat krijgt als erelid van de crew van de Talofa ($92 volwassene, $62 kind).
 • Land’s End Coastal Cruise: Je gaat aan boord van een catamaran voor een trip van 40 minuten naar het langste, meest desolate en misschien een van de mooite schiereilanden in de wereld.  Daar vind je ongerepte stranden, torenhoge rotsformaties en het beroemde Los Arcos, een natuurlijke rots die boven het water uittorent.  J.M. Cousteau geeft uitleg over het leven onder water en in het wild, over de natuur en belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt, inclusief de vroege geschiedenis van Baja California ($31 volwassene, $19 kind).
 • Los Arcos Sea Kayak and Snorkel: Een water taxi brengt je van de pier naar Medano Beach (Cabo San Lucas’ belangrijkste strand), waar de gids je zal vertellen over het leven onder water, in het wild, over de natuur en de belangrijkste bezienswaardigheden in Baja California.  Na een korte introductie kan je aan boord van een tweepersoonskayak door San Lucas Bay peddelen ($49 volwassene).
 • Family Resort and Pool Escape: De bestemming van deze excursie is een 5 sterren-resort op enkele minuten van de pier.  Je kan er geniet van fun in the sun, Mexicaanse specialiteiten en verscheidene fun activiteiten voor kinderen ($59 volwassene, $49 kind).
 • B.O.B. Underwater Adventure: The Breathing Observation Bubble is een unieke manier om de wereld onder water te bekijken.  Je vaart eerst per catamaran naar Chileno Bay, waar professionele duikers je begeleiden bij het duiken in de Sea of Cortez.  Daarna krijg je nog tijd om snorkelen of te relaxen ($129 volwassene).
 • Sea of Cortez Snorkeling: Je vaart via Lover’s Beach, de zeeleeuwenkolonie, de Arch en Land’s End naar Chileno Bay.  Daar kan je snorkelen in de Sea of Cortez tussen de tropische vissen ($58 volwassene, $32 kind).
 • Dolphin Encounter: De dag begint met een informatieve introductie door de trainers van de dolfijnen over de anatomy, fysiologie, geschiedenis en onderwatercommunicatie van de dieren.  Daarna ga je vergezeld van een trainer het zwembad in om de dolfijnen aan te raken en te aaien.  De trainers zullen je wat technieken aanleren zodat je op het einde van de trip de dolfijnen enkele trainingssignalen kent zodat je ze kan voederen, hen een hand kan geven en zodat ze een kus zullen geven ($105 volwassene).
 • 4×4 Desert Safari: Je begint de dag in het dolfijnencenter met een licht ontbijt.  Na een korte introductie stap je in je 4×4 Mercedes met als eerste stop de traditionele plaza van Cabo San Lucas waar je de kerk kan bezoeken.  Bij een wandeling door de belangrijkste straten geven de gidsen je uitleg over de lokale cultuur en tradities.  Hierna verlaat je de hoofdwegen en rijd je in ongerepte canyons waarna je een wandeling kan maken in een stuk regenwoud.  Een plaatselijke familie wacht je op waar je lokaal Mexicaans eten kan proeven.  De dag eindigt met een rit lang de baai van Cabo San Lucas ($95 volwassene, $85 kind).

 

Shopping

Disney Cruise Line raad een reeks shops aan in Cabo San Lucas:

 • Diamonds International
 • Tanzanite International
 • Del Sol:  Alles wat hier verkocht wordt (T-shirts, broeken, mokken, zonnebrillen, …) krijgt pas kleur in de zon.
 • Milano Diamond Gallery
 • Diamonds International Watch & Design
 • Royal Jewelers
 • B&B Collection: Een combinatie van kunst en juwelen.
 • B&B Marketplace
 • Puerto Paraiso: Dining, shopping en entertainment plaza.
 • Cohen & Co. Jewelers
 • El Squid Roe Original Store: strandkledij, stickers, t-shirts en andere grappige souvenirs

Daarnaast worden er ook een aantal restaurants vermeld:

 • The Giggling Marlin: hier hebben ze ook dynamite margaritas
 • Cabo Wabo: bekend voor de Cabo Wabo tequila
 • Shrimp Factory
 • Lorenzillo’s Oyster Bar
 • El Squid Roe Bar & Restaurant: Favoriet van sterren als Lance Armstrong, Bono en Michael Jordan.  Bekend voor specials met garnalen en barbecue ribs.  Dans op tafel, krijg gratis mambo-lessen of kijk gewoon naar de aanwezigen en lees de grappige borden op de muur.

Meer foto’s van Cabo vind je hier.

Comments are closed.