Mazatlan

Mazatlán is een stad in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa. Mazatlán ligt aan de kust van de Golf van Californië en is een van Mexico’s belangrijkste havensteden. De stad heeft 352.471 inwoners en is de hoofdplaats van de gemeente Mazatlán.

De naam Mazatlán komt uit het Nahuatl en betekent “plaats van het hert”. Het was de hoofdstad van de Mazateken. De stad werd gesticht in 1820. In de negentiende eeuw groeide de bevolking sterk, vanwege de zilvermijnbouw in het achterliggende gebied. Veel immigranten kwamen uit Duitsland. Van 1859 tot 1873 was Mazatlán de hoofdstad van Sinaloa.

(wikipedia.org)

Activiteiten

Disney Cruise Line organiseert samen met verschillende partners een aantal uitstappen in Mazatlan.  De prijzen zijn van 2010-2011:

 • All inclusive beach resort: Je rijdt een 40′ langs de kustlijn naar een all inclusive beach resort.  Daar kan je een hele dag in de zon liggen, zwemmen, relaxen, danslessen volgen, volleybal of pool games spelen.  Er zijn verschillende buffetten en een barbecue voor lunch.  Alle drank (bier, margaritas, mojitos, frisdranken, …) en eten zijn inbegrepen ($119 volwassene, $79 kind).
 • ATV beach escape: Je rijdt een half uur naar een privaat strand waar je je gids zal ontmoeten die je wat uitleg geeft en vervolgens kan je in je ATV stappen om er over het strand en door de velden te rijden gedurende anderhalf uur.  Je kan onderweg stoppen voor foto’s.  Daarna kan je nog een half uurtje rusten en iets drinken op het strand ($99 volwassene).
 • Cross country biking: Na een rit van 35′ ben je op je vertrekplaats voor een tocht van 5 km per mountainbike door de natuur.  De gids geeft meer uitleg over de geschiedenis van Mazatlan en over de fauna en flora die je ziet.  Onderweg zijn er drie fotostops.  Na een uurtje zou de trip gedaan zijn en krijg je een drankje en vers fruit op een lokale ranch ($59 vanaf 12 jaar).
 • Deer Island catamaran cruise, Kayak & Beach: Je rijdt 25′ door het centrum van Mazatlan naar de haven waar de catamaran op je wacht.  Met die catamaran vaar je op 45′ naar Deer Island, een eiland  voor de kust van Mazatlan dat een natuurreservaat is.  Met je gids kajak je het eiland rond en daarna maak je een wandeling van een half uur op het eiland zelf.  Je kan er ook snorkelen.  Je krijgt een lunchbox ingebrepen in de prijs.  Daarna vaar je terug naar de haven met de catamaran ($79 vanaf 10 jaar).
 • Estrella Del Mar Golf Package: Op 35′ rijd je naar het golfparcours van Estrella Del Mar, ontworpen door Robert Trent Jones Jr.  Je blijft er 4 u.  Inbegrepen in de prijs zijn gedeelde golf carts, ballen en green fees.  Clubs kan je huren, maar caddies en schoenen niet.  Je moet in golfkledij zijn.  Een lunchbox is inbegrepen, drank is apart te koop ($189 vanaf 10 jaar).
 • Hike to the Lighthouse: Je rijdt 10′ naar de voet van Mazatlans hoogste heuvel, El Creston.  Van daar zie je het doel van de wandeling al: de 19de eeuwse vuurtoren El Faro, de grootste operationele vuurtoren op een natuurlijk fenomeen, 157 m boven zeeniveau.  Boven kan je de vuurtoren bezoeken en er iets drinken ($35 vanaf 12 jaar).
 • Jet Boat Adventure: Per jetboot vaar je de kust af met zichten op stranden met zeeleeuwen, de beroemde vuurtoren, … terwijl je onderweg veel scherpe bochten neemt en opspringt van het water door de snelheid ($95 vanaf 12 jaar).
 • Mazatlan Beach Escape: Je rijdt 45′ naar hotel Estrella Del Mar.  Daar kan je relaxen in een strandstoel met zicht op de Stille Oceaan, volleybal spelen of in het zwembad zwemmen.  Mexicaanse lunch en tropische drankjes zijn inbegrepen in de tour.  Je kan er 4 tot 6,5 uur blijven ($89 volwassene, $69 kind).
 • Mexican Folkloric Show & Sightseeing: Je begint je toch met een zicht op de vuurtoren en de eilanden voor de kust.  Daarna rijd je verder naar het historisch centrum voor een bezoek van een half uur aan de 19de eeuwse kathedraal en het stadje.  Langs de kustlijn rijd je naar het Spectaculare Theater voor een folkloristisch Mexicaanse show waarbij je lokale snacks en een drank geserveerd krijgt.  Als aflsuiter passeer je nog aan een plaats waar veel mensen van de rotsen duiken (cliff divers) ($49 volwassene, $34 kind).
 • Old Mazatlan Walking Tour: Je start je tour met een taxiritje naar het beginpunt van de wandeling, het ‘La Continuidad del Vida’-monument.  Van daar ga je naar een ander monument, La Sirena, van waar je de vuurtoren en de plaats waar de mensen van de rotsen duiken (cliff divers) kan zien.  Via La Mujet Mazatleca gaat het dan naar Ice Box Hill waar ze ijs opsloegen in de 19de eeuw.  Via Angel Flores Street ga je naar de oudste winkel in Mazatlan, Indio, het militaire hospitaal en het ‘El Venadito’-monument.  Vervolgens wandel je naar Club Muralla, een atletiekclub vol trofeeën en ga je ene lokale bakkerij rond om even uit te blazen met een dranje in een lokaal restaurant.  Daarna bezoek je het centrum van Mazatlan, Plazuela Machado, het Angela Peralta operagebouw waar je het museum kan bezoeken.  Je bezoekt dan nog een lokaal marktje en de kathedraal om dan per taxi terug naar het schip te rijden ($35 volwassene, $25 kind).
 • Salsa & salsa: Je rijdt een half uur langs de kustlijn naar een lokaal beach resort.  Bij je aankomst ga je naar de keuken en maak je kennis met de chef die je vandaag zal leren hoe je Mexicaanse salsa’s maakt.  Je leert Mazarita, Mazatlans antwoord op de Margarita, te mixen en 6 verschillende salsa’s klaar te maken.  Je kan bij de lunch je eigen creaties proeven.  Daarna krijg je nog een uur salsa danslessen.  Daarna krijg je nog anderhalf uur vrije tijd om de omgeving te verkennen of te relaxen op het strand ($89 volwassene, $59 kind).
 • Tropical Beach Horseback Ride: Op een privé-strand krijg je rij- en veiligheidsinstructies van je gids voor de dag.  Je rijdt met je paar voor een uur langs de kustlijn.  Daarna word je naar een restaurant aan het strand gebracht waar je kan relaxen met een drankje of lunchen (niet inbegrepen in de tour).

Comments are closed.