Tortola

Tortola is het grootste eiland van de 4 hoofdeilanden van de Britse Maagdeneilanden. De naam is waarschijnlijk een verengelsing van “TerTholen”, naar het Zeeuwse eiland Tholen, toen het nog een WIC-kolonie was. Er wonen ongeveer 14.000 inwoners. Het eiland meet 20 km bij 5 km. Op Tortola ligt ook de hoofdplaats Road Town.

Op het zuidoostelijk gelegen Beef island, dat door de Queen Elisabeth II brug verbonden is met Tortola, bevindt zich een vliegveld.

(bron: wikipedia.org)

 

Activiteiten

In Tortola zijn er ook heel wat activiteiten en rondleidingen die georganiseerd worden en waar je tegen betaling kan aan deelnemen.  De prijzen vermeld zijn van 2010.

 • Tour to Virgin Gorda: Met een ferryboot vaar je op 40 minuten lang het Sir Francis Drake-kanaal naar Spanish Town, Virgin Gorda.  Daar rijd je met een open safaribusje door het dorp met een tour van 20 minuten met een overzicht over de Savannah Bay.  Je eindigt op de Top of the Baths waar je je lokale gids ontmoet die je naar het strand van Bath zal leiden, waar je een tweetal uur vrije tijd krijgt om te zwemmen en te relaxen ($68 volwassene, $49 kind).
 • Jost Van Dyke Beach Day: Met een motorboot vaar je langs het Sir Francis Drake-kanaal naar Great Harbour op het eiland Jost Van Dyke om er een dag van de witte stranden van het eiland te genieten.  Je kan er gratis gebruik maken van watertrampolines en waterfietsen.  Als lunch krijg je een bbq ($105 volwassene, $75 kind).
 • Tortola by Land and Sea: Met een open tourbus word je naar de marina gebracht waar je aan boord kan voor een cruise langs de mooiste eilanden van de archipel, waaronder Salt, Peter en Norman.  Daarna krijg je nog de tijd om wat te wandelen tussen de kleurrijke boutiques en souvernirwinkels ($59 volwassene, $45 kind).
 • Virgin Islands, Snorkel and Beach Adventure: Per katamaran vaar je langs het Sir Francis Drake-kanaal naar Normand Island.  Daar kan je snorkelen en zwemmen in het tropische rif vanop de katamaran waarna je verder vaart naar het strand ($59 volwassene, $38 kind)
 • Island Tour, Beach and Lunch: Een open safaribus rijdt je naar Fort Hill via Rigde Road, waar je Long Trench en Fahie Hill passeert alvorens te stoppen bij Sky World waar je een mooi uitzicht heb over de Britisch Virgin Islands vanop het observatiedek.  Daarna ga je verder via de richel naar Cane Garden Bay om er te zwemmen of wat aan het strand te liggen voor een twee en een half uur waarbij je ook een maaltijd geserveerd krijgt ($65 volwassene, $48 kind).
 • Kayak at Peter Island: Van in Road Town word je naar de marina gebracht waar je per motorboot naar Peter Island gebracht wordt.  Met je reddingsvest aan en wat instructies gekregen vertrek je vanuit Great Harbour per kayak op een gegidste tour van een uur.  Je gids legt uit over de vele fauna en flora die je passeert.  Je peddelt dan terug naar het strand om een 35 minuten te kunnen snorkelen en zwemmen ($55 volwassene).
 • Jeep Adventure: Met een Land Rover Jeep rijd je door Road Town naar Ridge Road waar je een mooi overzicht hebt over Tortola en naburige eilanden.  Vervolgens ga je van de weg af door de mooie fauna en flora van het eiland met uitleg van de gids.  Je kan afkoelen door even te zwemmen of wat rond te wandelen tijdens een stop van een uurtje aan het strand ($85 volwassene).
 • Snorkel at Norman Island: Je rijdt eerst een half uurtje langs het Sir Francis Drake-kanaal naar een van de beste snorkelsites van de British Virgin Islands.  Daar kan je anderhalf uur snorkelen ($56 volwassene, $38 kind).
 • Island Drive and Beach Break: Een open safaribus rijdt je naar Fort Hill via Rigde Road, waar je Long Trench en Fahie Hill passeert alvorens te stoppen bij Sky World waar je een mooi uitzicht heb over de Britisch Virgin Islands vanop het observatiedek.  Daarna ga je verder via de richel naar Cane Garden Bay om er te zwemmen of wat aan het strand te liggen voor een twee en een half uur waarbij je ook een maaltijd geserveerd krijgt ($39 volwassene, $30 kind).
 • North Shore and Pusser’s Island Tour: Met een open safaribus rijd je door de hoofstad Road Town waarna je Fort Hill afrijdt naar Belle Vue.  Onderweg maak je verschillende fotostops om vervolgens Windy Hill road te nemen naar North Shore.  In Pusser’s Landing krijg je een half uurtje im door de shops te wandelen ($36 volwassene, $25 kind).
 • Forest and Beach: Je rijdt naar Sage Mountain National Park voor een gegidste wandeling van een anderhalve kilometer.  Daarna rijd je naar Cane Garden Bay om te relaxen op het witte zandstrand ($45 volwassene, $35 kind).
 • Long Bay Beach Resort: Op een 40 minuten sta je in Long Bay Beach Resort, een luxe resort aan de noordkust van Tortola.  Onderweg stop je voor een foto.  Je kan er aan het strand wandelen, zonnen, zwemmen, … Je krijgt er ook een lunchbuffet ($79 volwassene, $59 kind).
 • Dolphin Encounter: Per open safaribus rijd je naar Dolphin Lagoon aan Prospect Reef.  Na wat informatie kan je de dieren aaien, een vin schudden of een kusje geven.  Hier zwem je niet met de dolfijnen ($123 volwassene, $110 kind).
 • Dolphin Swim Adventure: Per open safaribus rijd je naar Dolphin Lagoon aan Prospect Reef.  Na wat informatie kan je de dieren aaien, een vin schudden of een kusje geven.  Daarna kan je met hen gaan zwemmen ($159 volwassene, $139 kind).
 • Dolphin Observer: Dit is voor gasten die familie of vrienden willen bekijken terwijl ze zwemmen met de dolfijnen ($30 volwassene en kind).

 

Meer foto’s vind je hier.

Comments are closed.