Repositioning cruises

De repositioning cruises gebeuren slechts ocasioneel omdat een schip een andere route gaat bevaren voor een tijdje (of definitief).  De Disney Magic moest naar een andere haven om daar een reeks cruises te maken.  Die vaar je natuurlijk niet zonder passagiers.  In mei 2005 en 2008 voer de Disney Magic van Port Canaveral, Florida, naar Los Angeles, California, door het Panama Kanaal om in augustus van dezelfde twee jaren de omgekeerde weg te volgen.  In mei 2007 voer de Disney Magic dan weer over de Atlantische Oceaan naar Europa (meer bepaald Barcelona) om in augustus 2007 terug te keren naar Port Canaveral, de Transatlantic cruises.  Dit laatste wordt nog eens overgedaan in 2010, 2011, 2013 en 2014.

De eerste Panamakanaal-cruise had stops in Castaway Cay, Curacao, Acapulco en Cabo San Lucas en duurde 14 nachten.  Bij het terugvaren kwam daar nog Mazatlan bij als port of call.  De tweede Panamakanaal-cruise duurde 15 nachten en stopte dan weer in Castaway Cay, Aruba, Acapulco, Puerta Vallarta en Cabo San Lucas om bij het terugvaren daar nog Cartagena aan toe te voegen.  Ook de Disney Wonder maakt een Panamakanaal-cruise om zijn positie in Los Angeles en Vancouver in te nemen voor de Mexicaanse Riviera en Alaska cruises vanaf 2011. Eind 2012 stopte Disney Cruise Line met cruises naar de Mexicaanse Riviera en is er een Panamakanaal-cruise eind 2012/2013 en lente 2013/2014 om te wisselen tussen de Alaska cruises en cruises in de Caraïben.

Nog twee andere repositioning cruises zijn die van de Disney Wonder van Los Angeles naar Vancouver en terug tijdens het switchen van de Mexicaanse Riviera- naar de Alaska-cruises en omgekeerd.  In 2012 waren er tijdens de de Alaska-cruises nog 2 repositioning cruises tussen Vancouver en Seattle en omgekeerd. In 2014 zijn er repositioning cruises tussen San Diego en Vancouver, de California Coast cruises.

De Disney Magic bood in 2010 zowel Middellandse Zee- als Noord-Europese hoofdsteden-cruises aan.  Daartussen was er een repositioning cruise van Barcelona naar Dover en omgekeerd.

In 2014 krijgt de Disney Magic niet alleen Barcelona als vertrekhaven in de Middellandse Zee, maar ook Venetië.  Daarvoor zijn er dus ook repositioning cruises tussen deze 2 havens.

Comments are closed.